Slimme zaagrobot Amigo
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
30 maart 2022

Zaagrobot Amigo

Heb je de slimme zaagrobot Amigo van begunstigend lid KOBOTS al gezien? Deze zaagrobot is nu ook beschikbaar voor de Nederlandse markt. Met robotisering kan het aftimmeren, plaatsen van wanden en plafonds en bijvoorbeeld brandwerende betimmeringen in de helft van de tijd plaatsvinden. In deze tijd van schaarste aan goede mensen kan zo een aanzienlijk capaciteitsprobleem in de bouw opgelost worden. 

Begin dit jaar introduceerde Stan Roestenberg, bekend van vele initiatieven om sneller en beter te bouwen waaronder de planningssoftware KYP, de zaagrobot in Nederland en is importeur. Ter verbetering van de arbeidsomstandigheden en productiviteit van de timmerman heeft de Deense Peter Hartvigsen, zelf timmerman, een zaagrobot ontwikkeld. Met deze zaagrobot kan elke timmerman of plafond- en wandmonteur in een schonere omgeving, sneller werken, en wordt het zaagwerk op de mm nauwkeurig.

De zaagrobot is uitermate geschikt voor het op maat brengen van gipsplaten, mdf, spaanplaat, multiplex en zelfs bekistingsplaten. Met een app kan het apparaat eenvoudig bediend worden en tijdens het monteren van de ene plaat wordt de andere op maat gezaagd. Door een goede afzuiging kan het zagen op de werkplek plaatsvinden zonder dat er stof ontstaat. Ook het heen en weer lopen naar bijvoorbeeld een “zaagloods” wordt zo voorkomen.

Kijk voor meer informatie op www.kobots.com. Wil je graag een demo? Stuur dan een mail naar Kobots Nederland BV of bel met Auke Roestenberg 06-46762200.

Deel dit artikel: