Uitleg over nieuwe Europese regeling over cybersecurity
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
07 december 2023

Webinar NIS2

Als lid van NOA kun je 16 januari 2024 deelnemen aan een webinar over de NIS2-wetgeving. Dit is een Europese wet over cybersecurityregels, die nog moet worden ingevoerd. De webinar is een initiatief van Samen Digitaal Veilig, waar NOA partner van is.

Op dinsdag 16 januari verzorgen 4 partijen een groot NIS2 webinar. Het is een gezamenlijk webinar van BDO, Microsoft, Kiwa en Samen Digitaal Veilig. Het onderwerp van dit webinar is: “NIS2: tijdig voorbereid op Europese wettelijke cybersecurity-regels”. Tijdens dit webinar wordt uitgelegd waarom veel bedrijven, die geen NIS2 bedrijf zijn, tóch met deze regelgeving te maken zullen krijgen.

Zoals je misschien weet, zullen er vanuit Europa nieuwe wettelijke cybersecurity-regels in werking treden als gevolg van de NIS2-richtlijn. Deze nieuwe richtlijn wordt naar verwachting van kracht in oktober 2024. Om ervoor te zorgen dat organisaties tijdig klaar zijn voor deze wettelijke cybersecurityvereisten is het essentieel om nu al met de juiste voorbereidingen te beginnen. Om duidelijkheid te creëren organiseren een aantal toonaangevende partijen een NIS2 webinar.

Inhoud webinar NIS2

Het webinar wordt op 16 januari 2024 van 10:00-12:00 uur gegeven. Dit webinar geeft je praktische handvatten om volledig NIS2 ‘compliant’ te worden, van organisatorische en technische implementatie tot certificering. Na het webinar weet je:

  • Wat NIS2 is en welke maatregelen je moet treffen en welke juist niet
  • Hoe je moet omgaan met leveranciers die ook aan de slag moeten
  • Welke certificeringen NIS2 afdekken
  • Ruimte voor vragen

Deelname is kosteloos en inschrijven kan via de BDO-website via onderstaande link:

Inschrijven NIS2 webinar

Deel dit artikel: