Vraag naar 3D-model en BIM groeit in afbouwsector
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
28 maart 2023

Vraag naar 3D-modellen en BIM

Afbouw- en montagebedrijven tonen steeds meer interesse in 3D-modellen en BIM. Hiervoor biedt begunstigend lid Construsoft met Tekla Structures al jaren een solide 3D BIM-oplossing voor de afbouw. De volledig Nederlandstalige software biedt laagdrempelig de mogelijkheid om vanaf tekeningen of vanuit een 3D-model uittrekstaten en productie- en montagetekeningen te maken. 

Ook tijdens werkvoorbereiding en montage wordt geprofiteerd van het hergebruik van informatie. Hierbij worden lege plafond- en wandvormen overgenomen met de juiste details voor montage.

Hoeveelheden op basis van 2D-tekeningen en het 3D-model

Tekla Structures zorgt voor een optimale ondersteuning bij het maken van calculaties, zowel op traditionele wijze (2D-tekeningen) als op basis van een BIM (3D-model). Het maken van calculaties en offertes gebeurt nog vaak op basis van handmatig meet- en invoerwerk vanaf 2D-tekeningen. Een tijdrovend en arbeidsintensief proces. In dezelfde tijd (of sneller) zijn nauwkeurige calculaties te maken met Tekla Structures, waarbij 2D-tekeningen als onderleggers worden gebruikt voor het 3D-model. Uit een 3D-model kunnen direct hoeveelheden getrokken worden. Het hergebruik van informatie verkleint hierbij de kans op fouten en zorgt voor accurate hoeveelheden en nauwkeurige calculaties.

Links een vergaderruimte in een 3D-model, rechts dezelfde vergaderruimte in realiteit. 

Meer informatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Tekla Structures voor de afbouw? Bekijk op YouTube het webinar ‘Tekla Structures voor de afbouwof vul op de website van Construsoft het contactformulier in. Dan neemt Construsoft zo snel mogelijk contact met je op.

Deel dit artikel: