Workshops en demo’s voor het vmbo
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
16 maart 2023

Vmbo’ers maken kennis met afbouw

Donderdag 9 maart 2023 volgden vmbo-leerlingen in het NOA-Afbouwcentrum allemaal korte workshops om kennis te maken met de verschillende afbouw opleidingen. Ook keken ze vol bewondering naar de 4 kandidaten die op 9 én 10 maart hun werkstuk maakten voor het Nederlands kampioenschap stukadoren.

De leerlingen, die in hun derde studiejaar van het vmbo zitten, kwamen naar het Huis van de Afbouw om bij het Nederlands kampioenschap stukadoren te kijken. Vanaf de vide werd het werk van de stukadoors bewonderd, die in opperste concentratie werkten aan een ingewikkelde stukadoorsopdracht. Wie van de 4 Nederlands Kampioen Stukadoren wordt, blijft nog even geheim: dat wordt bekend gemaakt tijdens Skills the Finals, die op 23 en 24 maart plaatsvinden in de RAI Amsterdam.

Workshops

Tijdens hun bezoek konden de leerlingen allemaal verschillende korte workshops volgen. Er werd gretig gebruik van gemaakt, want de pubers die liever in een hoekje op hun mobieltjes zaten te scrollen, waren gelukkig schaars. Er werd enthousiast een systeemplafond gemaakt en de eerste letter van hun voornamen in natuursteen uitgehakt. Ook konden de leerlingen een malletje gieten en werd er geoefend op een plaatje leemstucwerk. En er werd een heel klein gietvloertje gemaakt, waar de jongens en meiden diverse kleuren konden gebruiken en zich uitleefden op een mooi patroon.

“Word ook Afbouwprof”

We hopen dat de kennismaking met de beroepen in de afbouw middels de workshops weer nieuwe leerlingen op zal leveren. Graag bedanken we alle NOA-ondernemers en hun medewerkers, die zich deze dag hebben ingezet om de leerlingen hun passie voor het vak over te brengen.

Deel dit artikel: