Leef het brancheprotocol na
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
01 oktober 2020

Tweede lockdown voorkomen

Het aantal corona besmettingen loopt weer met zorgelijke snelheid op. Daarom zijn koepelorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW een campagne gestart om een klemmend beroep te doen op iedereen - burgers en bedrijven - om de richtlijnen van het RIVM na te leven.

Het is moeilijk voor alle burgers en bedrijven om zich aan de coronaprotocollen te houden. Het gros van de besmettingen vindt in privésfeer plaats, maar daar hebben werkgevers ook last van: De testcapaciteit is te beperkt en medewerkers met verkoudheidsklachten zitten lang thuis in afwachting van hun test en uitslag. Hierdoor lopen ook bezettingsproblemen en (loondoorbetaling)kosten ook weer op.

Koepelorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zijn in actie gekomen met een campagne, omdat de naleving van de regels sinds de zomer zijn verslapt. Dat was toen prima omdat het virus zich rustig hield, maar daarvan is nu helaas geen sprake meer. Dit moeten we met elkaar doen om erger te voorkomen.

We roepen op om het brancheprotocol strikt na te leven en de brief van MKB-Nederland en VNO-NCW te lezen met de oproep om een tweede lock-down koste wat kost zien te voorkomen.

Deel dit artikel: