SEBA periode 2021 verlengd naar 7 maanden
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
22 juli 2021

Subsidietermijn elektrische bestelauto’s

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) aangepast, omdat de levertijden van de meeste elektrische bedrijfsauto's oplopen. De periode is van 4 naar 7 maanden verlengd.

Veel voertuigfabrikanten hebben productieproblemen en dit resulteert in lange levertijden. Als u dit jaar een elektrische bedrijfsauto aanschaft, wilt u natuurlijk gebruik maken van de SEBA: Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's. Maar om uitbetaling van de subsidie aan te vragen, moest tot nog toe de bedrijfsauto binnen 4 maanden geleverd worden. Die periode is voor 2021 verlengd naar 7 maanden.

Meer ondernemers maken nu kans om in 2021 met subsidie een elektrische bedrijfsauto aan te schaffen. Zowel voor ondernemers die al een positieve beslissing op hun subsidieaanvraag hebben gekregen, als ook voor nieuwe aanvragers aan wie in 2021 subsidie wordt verleend. De periode van 7 maanden gaat in op de verzenddatum van de 'verleningsbeschikking'. Dat is de brief waarin staat dat u subsidie krijgt. Nadat de auto is geleverd en op kenteken staat, doet u bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) de aanvraag voor uitbetaling.

Meer info

Wilt u ook een nieuwe bedrijfsauto aanschaffen? Op welkeebestelbus.nl is snel te zien of een elektrische bedrijfsauto interessant voor u is. U bespaart nog extra op de aanschafprijs als u de Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) combineert met MIA. Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl/seba.

Deel dit artikel: