Nieuwe subsidieregeling voor emissieloze bedrijfsauto's
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
18 februari 2021

SEBA subsidie

Overweegt u een nieuwe elektrische bedrijfsauto te kopen? Vanaf 15 maart 2021 kunt u gebruik maken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). 

De SEBA-regeling is in het leven geroepen naar aanleiding van de introductie van emissievrije zones voor de stadslogistiek vanaf 2025. Lees hier meer over in ons artikel in Afbouwzaken. Gemeenten kunnen vanaf 2025 namelijk bepalen dat ze in hun centrum geen bestel- en vrachtwagens meer toelaten die op diesel of benzine rijden. 

Daarom kan het nu alvast goed zijn om na te denken over de aanschaf van een elektrische bestelbus of het vergroenen van uw wagenpark. Gelukkig geldt er een overgangstermijn voor deze zero emissie zones voor Euro 5- (2 jaar) en Euro 6-bestelbussen (3 jaar), maar als u komende tijd een nieuwe bus nodig hebt en veel in deze steden werkt, dan is dit het uitzoeken waard. Ook als u niet vaak in de stad werkt, is duurzame mobiliteit natuurlijk een mooi streven. 

Het subsidiebedrag van SEBA bedraagt maximaal € 5.000,- voor iedere bedrijfsauto. Andere overheidssubsidies worden in mindering gebracht op het subsidiebedrag waarvoor u in aanmerking komt. Een uitzondering hierop is de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Om in aanmerking te komen voor subsidie moet u aan voorwaarden voldoen. U leest hier alles over op de website van RVO. 

Deel dit artikel: