Nieuwe subsidieregeling voor emissieloze bedrijfsauto's
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
23 december 2021

SEBA subsidie

Overweegt u een nieuwe elektrische bedrijfsauto te kopen? Sinds 15 maart 2021 kunt u gebruik maken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). 

De SEBA-regeling is in het leven geroepen naar aanleiding van de introductie van emissievrije zones voor de stadslogistiek vanaf 2025. Lees hier meer over in ons artikel in Afbouwzaken. Gemeenten kunnen vanaf 2025 namelijk bepalen dat ze in hun centrum geen bestel- en vrachtwagens meer toelaten die op diesel of benzine rijden. 

Daarom kan het nu alvast goed zijn om na te denken over de aanschaf van een elektrische bestelbus of het vergroenen van uw wagenpark. Gelukkig geldt er een overgangstermijn voor deze zero emissie zones voor Euro 5- (2 jaar) en Euro 6-bestelbussen (3 jaar), maar als u komende tijd een nieuwe bus nodig hebt en veel in deze steden werkt, dan is dit het uitzoeken waard. Ook als u niet vaak in de stad werkt, is duurzame mobiliteit natuurlijk een mooi streven. 

SEBA in 2022

De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s wordt voor 2022 uitgebreid. Kleinere bedrijven krijgen in plaats van 10% nu 12% subsidie op de aanschaf van een elektrische bestelauto. Ook komt er in 2022 méér subsidiebudget beschikbaar. Het subsidiebedrag dat in 2021 niet benut is, wordt door het kabinet namelijk toegevoegd aan het beschikbare budget voor 2022. 

Meer info en subsidie aanvragen

Kijk voor meer informatie en om de subsidie aan te vragen op de website van RVO 

Deel dit artikel: