Cobouw en USP onderzochten reputatie bouwbedrijven
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
11 november 2021

Reputatietest grote bouwers

Cobouw heeft in samenwerking met onderzoeksbureau USP voor het eerst een reputatie-onderzoek gedaan onder ‘grote bouwbedrijven’. Er is gekeken naar de naamsbekendheid, het imago en de tevredenheid bij het samenwerken. 

Ruim 700 ondernemingen in de bouw zijn door Cobouw/USP gevraagd aan te geven hoeveel vertrouwen men heeft in de grote bouwers en de mate waarin bedrijven zich onderscheiden. Ook ‘het gemak van zaken doen’ is gemeten. De geënquêteerden zijn opdrachtgevers zoals corporaties, projectontwikkelaars, overheden, beleggers, maar ook onderaannemers, toeleveranciers, ingenieursbureaus, architecten en andere aan de bouw gelieerde beroepen.

VolkerWessels pakte de koppositie, gevolgd door Dura Vermeer en Heijmans op de derde plaats. Cobouw schrijft dat het opvallend is, dat enkele bedrijven die in de Cobouw50 een hoge positie hebben, in dit onderzoek opvallend laag eindigden. Qua vertrouwen scoren Nijhuis en Trebbe goed en op onderscheidend vermogen scoort Boskalis het beste. Volgens de buitenwacht staat bij VolkerWessels en Dura Vermeer veiligheid het hoogst op de agenda.

Top 10 reputatie

De 10 bouwbedrijven die volgens het onderzoek de beste reputatie hebben, zijn:

  1. VolkerWessels
  2. Dura Vermeer
  3. Heijmans
  4. BAM
  5. TBI
  6. Trebbe
  7. Batenburg
  8. Nijhuis
  9. Boskalis
  10. Plegt-Vos

Bron: Cobouw

Bron: Cobouw
Deel dit artikel: