De bouwmaterialen van nu worden de bouwmaterialen van later
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
28 maart 2023

Remontabel wandsysteem

Stel je eens voor. Je hebt een ruimte gecreëerd met Metal Stud® wanden in een kantoor, winkel of een woning, maar na 20 jaar heeft de gebruiker behoefte aan andere indeling. Tot op heden waren Gyproc Metal Stud® wanden geschikt voor eenmalig gebruik om vervolgens gerecycled te worden. Tot nu! Met Gyproc LOOPD®, hét eerste remontabele Metal Stud® wandsysteem, kan de ruimte eenvoudig opnieuw ingedeeld worden met dezelfde wanden.

Remontabele wanden door de losmaakbare voeg

Door Gyproc LOOPD® Voegband en Gyproc LOOPD® Voegmiddel in combinatie aan te brengen is de voegafwerking na gebruik van de wand losmaakbaar. Het band kan als een ritssluiting losgetrokken worden. Op deze manier worden de schroeven zichtbaar en is de Metal Stud® wand eenvoudig demonteerbaar voor hergebruik of recycling.

Minder grondstoffen gebruiken

Begunstigend lid Gyproc ontwikkelde LOOPD® wanden om samen te zorgen voor een wereld met minder grondstoffen en méér hergebruik van materialen. Gyproc LOOPD® wanden worden op dezelfde eenvoudige wijze gemonteerd als de traditionele Gyproc Metal Stud® wanden, enkel de voegafwerking is anders. Door de losmaakbare voeg is het mogelijk om de bouwstenen van Gyproc wanden opnieuw te gebruiken.

Hergebruik van materialen

Per onderdeel van Gyproc LOOPD wanden verschilt de mate van hergebruik, daarna is het mogelijk ieder onderdeel te recyclen:

  • Gyproc gipskartonplaten
    1 - 5 keer herbruikbaar*.
  • Gyproc Metal Stud® profielen
    Ca. 3 keer herbruikbaar*.
  • Glaswol van Isover
    Volledig herbruikbaar.

* afhankelijk van type en staat van demontage

Zelf aan de slag met Gyproc LOOPD® wandsystemen, of eerst een advies ontvangen? Op www.gyproc.nl/loopd ontdek je de voordelen en de verwerking. Of download de brochure Verwerking Gyproc LOOPD® 

Deel dit artikel: