‘Elke ruimte heeft een eigen, unieke uitstraling’
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
26 juni 2024

Project monumentale vila met luxe natuursteen

Ariës Natuursteen heeft in Zevenaar een uitgebreide showroom, een aparte voorraadhal met diverse natuursteenplaten en een goed geoutilleerde productiehal met moderne machines. Alles is in huis om unieke op maat gemaakte natuursteen interieurelementen te kunnen realiseren. Het team van Ariës gaat altijd voor topkwaliteit. Daarom werden ze ook gevraagd voor de renovatie van deze monumentale villa, die de bewoners met oog voor detail en luxe wilden verbouwen.

In hun woning wilden de eigenaren natuursteen toepassen om elke ruimte een unieke uitstraling te geven. Vanuit hun professionele expertise hadden ze al een relatie met Ariës Natuursteen in Zevenaar, dus was de keuze eenvoudig om daar hun wensen te bespreken. Bob Even is accountmanager bij Ariës en vertelt enthousiast over hun werkwijze en de toegepaste materialen: “Eenieder die onze showroom binnenwandelt, geven we graag uitgebreid advies en uitleg over de verschillende materialen. Er zijn verschillende soorten natuursteen, die allemaal op verschillende manieren kunnen worden afgewerkt. Het is daarom heel belangrijk om vooraf goed door te spreken of de voorkeursmaterialen passen bij het uiteindelijke gebruik. Om een voorbeeld te noemen: als een klant valt voor strak en stralend en vertelt een echte poetser te zijn, dan weten wij dat zo iemand uiteindelijk niet gelukkig wordt van een aanrechtblad dat niet zuurbestendig is. In Zuid-Europa is het volledig geaccepteerd dat marmeren aanrechtbladen in het gebruik hier en daar een vlekje of krasjes krijgen. Nederland is een ‘poetsland’ en hier willen we geen aantasting van zuren op het werkblad. Die zitten onder meer in citroen, of gin-tonic. Door klanten hier uitgebreid over te adviseren en in de showroom te laten zien hoe een steensoort er na zoeten en polijsten uitziet, wordt een realistisch beeld geschetst van het mogelijke eindresultaat.”

“In overleg met de klant bekijken we welke materialen geschikt zijn. Het is een heel verschil of iemand alleen woont en vier keer in de maand kookt, of dat een gezin met drie kinderen dagelijks de keuken gebruikt. We luisteren goed naar wat de klant mooi en minder mooi vindt en daar stemmen we ons advies op af. Omdat we een aparte voorraadhal met veel platen hebben, waar klanten zelf hun natuursteen kunnen uitkiezen, kunnen we helemaal naar wens leveren. Als alles goed is ingemeten, bekijken we hoe de structuur van een gekozen plaat het mooiste doorloopt. We zetten dit goed op papier en tekenen het helemaal uit. Bij ons is ieder project maatwerk.”

Open boek

In de badkamer van een prachtig gerenoveerde monumentale villa is met Silver Roots marmer uit Turkije deels ‘Open Boek’ toegepast aan de wand. Met oog voor detail loopt de fraaie adering perfect over in de verschillende platen. Met zo’n uitzicht heb je in bad geen boek nodig…

Luxe living

In de living van deze monumentale villa werd het haardmeubel en de grote vensterbanken, gemaakt van Titanium Travertin. Deze zoetwater kalksteen heeft een open structuur. “Travertin is eigenlijk prachtig in elk interieur, maar niet zozeer geschikt voor de keuken”, vertelt Bob. “We hebben deze travertin elementen geïmpregneerd, maar het materiaal is niet zuurbestendig. Het is heel belangrijk dat klanten dit goed uitgelegd krijgen. Deze steensoort is erg populair, dus het komt regelmatig voor dat klanten onze showroom binnenstappen en precies aanwijzen welke natuursteensoort ze graag willen. We vinden het onze taak om de voors en tegens van ieder materiaal goed te benoemen, zodat we de verwachtingen van iedere klant goed managen.” 

Braziliaans temperament

In de moderne keuken is gekozen voor Calacatta Brazil kwartsiet. “Deze melkwitte steensoort wordt ook wel Monte Bianco genoemd”, legt Bob uit. “Wij vinden het een probleemloze steensoort. Calacatta Brazil heeft meestal een rustige adering, waardoor het in veel verschillende interieurs past. In deze setting geven het kookeiland en aanrechtblad een prachtige match met de moderne keuken enerzijds en het karakteristieke karakter van de monumentale villa anderzijds.” 

Eyecatcher in de kleinste kamer

Aan elke ruimte werd tijdens de renovatie aandacht besteed. Het kleinste kamertje kreeg een schitterende achterwand van Café Amaro. De donkere kleur van dit marmer geeft de toiletruimte een elegante uitstraling. “We gaan van tevoren altijd alles zelf ter plaatse inmeten”, licht Bob toe. “Dan kunnen we namelijk ook meteen beoordelen of we grote platen marmer de ruimte in krijgen. Klantwensen worden eigenlijk steeds immenser; mensen willen bijvoorbeeld dat een natuursteenwand slechts uit één deel bestaat. We moeten dan ook de constructie beoordelen.” 

Ariës Care-kits

In samenwerking met Lithofin heeft Ariës Natuursteen eigen Care-kits laten maken. “Die krijgen klanten bij hun onderhoudsadvies geleverd. Want we willen dat mensen zo lang mogelijk van hun natuursteen kunnen blijven genieten”, stelt Bob. “We hebben een Ariës Care-kit voor het onderhoud van keramiek en een set voor natuursteen en composiet. Via onze webshop kunnen klanten later weer een nieuwe onderhoudset kopen. Daar wordt door klanten graag gebruik van gemaakt.”

Deel dit artikel: