MBO-opleiding en praktijktrainingen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
19 januari 2021

Opleidingen plafond- en wandmontage

Er is een toenemende behoefte aan vakbekwaam personeel. Maar waar vind je ze? En hoe zorg je dat ze goed geschoold worden? Voor uw sector hebben we in samenwerking met NOA Opleidingsbedrijf Afbouw en Savantis gezorgd dat leerlingen én werknemers nu op het ROC in uw regio de mbo-opleiding tot plafond- en wandmonteur op niveau 2 kunnen volgen!

Veel werknemers leren het vak ‘on the job’. Ze gaan op pad met een ervaren vakman en leren al werkend wat handig is en wat niet. Die vaardigheden kunnen nu op de juiste wijze en professioneel gedoceerd via de opleiding tot plafond- en wandmonteur verder worden aangeleerd, waarbij de leerling of werknemer een officieel mbo-diploma niveau 2 kan behalen. Door een vernieuwde aanpak kan de opleiding nu in de eigen regio worden gevolgd. Dit wordt dé mogelijkheid om jongeren en zij-instromers aan te trekken om plafond- en wandmonteur te worden. Helpt u mee om hier tijd en energie in te steken? Het levert uw bedrijf goede en gemotiveerde vakkrachten op.

In overleg met NOA heeft Savantis gezorgd voor:

  • Een mbo-opleiding Plafond- en wandmontage
  • Een praktijktraining Vaste wanden en plafonds
  • Een praktijktraining Systeemplafonds

Mbo-opleiding en praktijktrainingen Plafond- en wandmontage

De mbo-opleiding Plafond- en wandmontage (niveau 2) bestaat al jaren, maar tot nu toe was het voor ROC’s lastig om deze opleiding uit te voeren. Eigenlijk waren er altijd onvoldoende leerlingen om een hele klas voor te formeren, een praktijklokaal voor in te richten, een docent voor te regelen, etc. Savantis heeft het nu mogelijk gemaakt dat één of enkele studenten toch via het ROC in de regio de opleiding Plafond- en wandmontage kunnen volgen. Hoe gaat dat in zijn werk:

De student wordt geplaatst in een klas van een vergelijkbare opleiding, zoals de timmer- of stukadoorsopleiding. De leerling volgt samen met klasgenoten dezelfde basislessen zoals Nederlandse taal en rekenen. Bepaalde lesblokken loggen ze vanaf hun school in op de digitale leeromgeving en volgen dan de vak theorie en praktijklessen door middel van instructievideo’s en e-learnings. Onderdeel van de opleiding is een 5 daagse praktijktraining ‘vaste wanden en plafonds’ en/of ‘systeemplafonds’. Savantis verzorgt deze praktijktrainingen op een centraal gelegen locatie. De praktijktrainingen kunnen ook door werknemers worden gevolgd als bijscholing.

Bij het leerbedrijf moet de student voldoende ervaring op kunnen doen met de verschillende werkzaamheden. En er wordt verwacht dat de leerling goed begeleid wordt in de beroepspraktijk. De volledige opleiding duurt circa 2 jaar.

Meer informatie over de vernieuwde opleiding

Interessepeiling

Wilt u Savantis alvast laten weten of u behoefte heeft om bestaande of nieuwe werknemers van dit opleidingsaanbod en/of de praktijktraining(en) gebruik te laten maken? Dan kan Savantis zorgen dat het ROC in uw regio daar ook daadwerkelijk klaar voor is. Op de website van Savantis staat een formulier (let op: het formulier staat onderaan de pagina) waarmee ze uw interesse willen vernemen, maar ook direct andere vragen of opmerkingen willen vernemen.

Deel dit artikel: