MBO-opleiding en praktijktrainingen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
08 januari 2021

Opleidingen plafond- en wandmontage

Er bestaat een mbo-opleiding plafond- en wandmontage (niveau 2), maar het is voor ROC’s lastig om deze opleiding uit te voeren vanwege onvoldoende leerlingen om een klas te formeren. Savantis heeft het mogelijk gemaakt om één of enkele studenten voor de opleiding Plafond- en wandmontage toch op te leiden via het ROC in de regio.

De student wordt geplaatst in een klas van een vergelijkbare of een aanpalende opleiding, zoals de timmer- of stukadoorsopleiding. De vaktheorie en praktijklessen worden verzorgd door middel van een online leeromgeving, instructievideo’s en praktijktrainingen. Van leerbedrijven wordt verwacht dat zij de student voldoende ervaring op laten doen met de verschillende werkzaamheden van een plafond- en wandmonteur en dat zij de student goed begeleiden in de beroepspraktijk. De volledige opleiding duurt circa 2 jaar. Onderdeel van de opleiding plafond- en wandmontage zijn praktijktrainingen ‘vaste wanden en plafonds’ en/of ‘systeemplafonds’. Savantis verzorgt deze praktijktrainingen op een centraal gelegen locatie. De praktijktrainingen kunnen ook door werknemers worden gevolgd als bijscholing. 

Leden van de hoofdsector Plafond- & Wandmontage ontvangen binnenkort een extra NOA nieuwsbrief met meer informatie over de mbo-opleiding en de praktijktrainingen Plafond- en wandmontage. Hier is een vragenformulier aan toegevoegd waarin u kunt vermelden of u hier voor één of meerdere personeelsleden gebruik van wilt maken . 

Word erkend leerbedrijf!

Wij adviseren de plafond- en wandmontagebedrijven zich te registreren als erkend leerbedrijf. Bovendien is het verstandig om kenbaar te maken dat uw bedrijf een stage of leerwerkplek beschikbaar heeft voor een vmbo-leerling of mbo-student. Zodra u erkend bent als leerbedrijf dan kunt u via uw account op SBB kenbaar maken dat u een stageplek of een leerwerkplek beschikbaar hebt voor een vmbo-leerling of mbo-student. 

Deel dit artikel: