Heb jij het in je om Meester stukadoor te worden?
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
06 juni 2024

Opleiding Restauratiestukadoor

Dit najaar wordt de opleiding tot Restauratiestukadoor weer opgestart. Deze driejarige opleiding is voor stukadoors die hun vakmanschap tot het hoogste niveau willen ontwikkelen. Je leert er decoratieve en restauratietechnieken, maar ook materialenkennis en het schrijven van een restauratieplan. Heb jij het in je om Meester stukadoor te worden?

Tijdens de opleiding leer je boetseren, modelleren en ontwerpen. Ook krijg je les in stijlenleer, het maken van eigen ontwerpen, diverse decoratieve technieken, calculeren en het schrijven van schaderapporten en restauratie-adviezen. Er is een fijne balans in het aanleren van zowel praktische als theoretische vaardigheden.

Groei naar de absolute top van het restauratievak

Savantis organiseert deze niveau 4 opleiding samen met het Stucgilde en NOA. Alle lesdagen vinden plaats in het scholingscentrum van NOA in Veenendaal. Je krijgt les van de beste vaklui van het land, met ieder hun eigen specialisme. 

Voortraject start najaar 2024

In het najaar start het voortraject voor de stukadoors, die geschikt zijn bevonden voor de opleiding. Dit bestaat uit tien zaterdagen (en huiswerk) om cruciale vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van mallen maken, tekening lezen, tekenen, lijsten trekken, plakwerk, verstek zagen en verstekken van lijstwerk.

Heb jij het in je?

Wil je meer weten over de opleiding? In de brochure over de opleiding tot Meester stukadoor lees je er meer over. Als je belangstelling hebt, kun je een intakegesprek aanvragen, zodat je met enkele docenten kunt bespreken of de opleiding écht iets voor jou is. Heb jij het in je?

Download brochure Restauratiestukadoor

 

Deel dit artikel: