De Champions League van het stukadoorsvak 
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
17 februari 2022

Opleiding Restauratiestukadoor

De opleiding Restauratiestukadoor stoomt je klaar voor de absolute top van het restauratievak. Met het behalen van dit niveau 4 diploma mag je ook de titel Meester Restauratie Stukadoor gaan voeren. 

De opleiding tot Restauratiestukadoor is op niveau 4 en duurt drie jaar. In principe heb je iedere zaterdag les in Veenendaal. Je krijgt theorie over onder meer calculeren, schaderapporten en restauratie-adviezen opstellen, stijlenleer en sporenonderzoek. Daarnaast oefen je natuurlijk veel bijzondere technieken en krijg je les van absolute experts.

In het praktijkdeel krijg je op het hoogste niveau les in het maken van mallen, het trekken van bijzondere lijsten en klassieke decoratieve technieken zoals boetseren, modelleren, stucmarmer, stucco-lustro, Venetiaanse pleisters, sgraffito, fresco’s en vergulden van lijstwerk en ornamenten.

Heel eerlijk: Er wordt wel wat van je gevraagd. Drie jaar lang studeren naast je dagelijkse werk is best pittig, maar het levert je óók veel op. Studenten die de opleiding hebben afgerond hebben heel veel geleerd, hebben waardevolle vriendschappen en zakelijke relaties opgebouwd en zijn trots op hun titel! Naast talent voor het stukadoorsvak is het ook belangrijk dat je genoeg ervaring hebt. Bijvoorbeeld als gediplomeerd Gezel Stukadoor met een aantal jaar werkervaring. Een vooropleiding met diploma’s is niet verplicht: met de juiste werkervaring voor restauratiestukadoorswerk kun je ook zonder officieel diploma instromen. 

Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend bij Savantis aanmelden voor een intakegesprek.

Lees meer over de opleiding.

Deel dit artikel: