Tool voor toeslagen en regelingen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
25 mei 2023

Online potjes-check

Met een nieuwe online tool van Geldfit kunnen huishoudens bekijken voor welke toeslagen en regelingen ze in aanmerking komen. Dat is nodig, want teveel huishoudens maken nu geen gebruik van de voorzieningen die er zijn.

Online potjes-check

De online tool start met algemene vragen over de situatie van het huishouden. Op basis van deze gegevens weet het systeem welke regelingen en toeslagen mogelijk relevant zijn. Stap voor stap loopt de bezoeker door de tool en ontdekt voor welke voorzieningen hij/zij in aanmerking komt. Wie de online check ingevuld heeft, ontvangt een persoonlijk overzicht. Hierin staat uitgelegd hoe je zelf de toeslagen en regelingen, waarvoor je in aanmerking komt, kunt aanvragen.

De VoorzieningenWijzer

De potjes-check is gebaseerd op de al lopende aanpak van De VoorzieningenWijzer. Deze aanpak wordt door tientallen gemeenten ingezet. Afgelopen jaren werden op die manier ruim 15.000 huishoudens geholpen via De VoorzieningenWijzer. Gemiddeld leverde hen dat € 600,- op, oplopend tot zelfs duizenden euro’s per jaar. Martijn Boer, initiatiefnemer van De VoorzieningenWijzer: “Wij hopen dat we met behulp van deze online check op geldfit.nl voor veel mensen de geldzorgen kunnen verlichten. Zo vergeet een kwart van de jongeren zorgtoeslag aan te vragen, terwijl zij daar wel voor in aanmerking komen. Hoe meer mensen de weg weten te vinden naar de online check, hoe meer er gebruik gemaakt wordt van de regelingen en voorzieningen die er zijn.” 

De potjes-check is ontwikkeld in samenwerking met De VoorzieningenWijzer en is te vinden via noa.nl/geldfit, of klik hier

 

Deel dit artikel: