Rapper Nigel Sean gaat sky high op TikTok
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
02 maart 2023

Ode aan het mbo

Het viel rapper Nigel Sean op dat er regelmatig ‘denigrerend’ over mbo’ers wordt gesproken, terwijl die net zo hard nodig zijn als hbo’ers en universitair geschoolde mensen. Daarom maakte hij een korte rap, die afgelopen maand meer dan een miljoen views haalde op TikTok.

Rapper Nigel Jean is zelf oud mbo-er en ook de producent van zijn rap heeft voorheen een mbo-opleiding gevolgd. Ze vinden dat de maatschappij teveel focust op doorgroeien en een ‘zo-hoog-mogelijk-niveau’. Gek toch, want goede vakmensen zijn keihard nodig. Sterker nog, we hebben er te weinig!

Nadat Nigel een sketch van Arjen Lubach had gezien, waarin wordt gemeld dat je na drie jaar mbo-opleiding gefeliciteerd wordt met ‘laag-opgeleid’, besloot hij een ode aan het mbo te maken. “Noem me dom of noem me laag. Maar zonder ons kan jij niet leven”, rapt Nigel Jean. Volgens de muzikant moet de maatschappij af van het idee dat je er meer toe doet als je niveau hoger is: “Er is geen hoog er is geen laag, we zijn gelijk, dus doe normaal. Want aan het einde van de dag worden we allemaal betaald.”

NOS maakte een reportage over de oud mbo’er, nadat zijn song in korte tijd sky high ging op TikTok. Fragmenten van de rap werden volop gedeeld en geliked. Benieuwd geworden naar de rap? Luister hem hier. 

Deel dit artikel: