Zoektocht naar nieuw duurzaam ‘clubhuis’ in volle gang
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
07 januari 2021

NOA-pand is verkocht!

Op 31 december 2020 is het NOA-gebouw verkocht. Na goed overleg met de Adviesraad over “an offer we couldn’t refuse” is op de laatste dag van het afgelopen jaar de handtekening gezet. Een huisvestingscommissie is nu druk doende om een geschikt toekomstig clubhuis te selecteren.

NOA is alweer 17 jaar gevestigd aan de Nieuweweg 226. De huisadvocaten bemannen sinds de verhuizing in 2004 de bovenste verdieping en een groot deel van de begane grond wordt al jarenlang gehuurd door collega-organisatie AFNL. En de ruime praktijkhal delen we natuurlijk met opleidingscentrum Savantis. 

Hoewel het pand niet meer helemaal representatief te noemen is, voldoet het nog prima voor NOA als thuisbasis. Wel stond al langere tijd vast dat er flink geïnvesteerd moest worden om het gebouw te moderniseren en energie neutraal te maken. Vorig jaar kwam de vraag of we het NOA-pand wilden verkopen… 

Het naastgelegen pand was namelijk al eerder verkocht en de nieuwe eigenaar wil er een appartementencomplex bouwen. Zowel dat pand als ons NOA-centrum liggen in een gebied dat als woongebied wordt aangemerkt. Na diverse gesprekken en rustig afwachten, kwam er een bod van de vastgoedontwikkelaar waarvoor het NOA-bestuur de Adviesraad snel online bijeen riep voor overleg. In de (digitale) Adviesraadvergadering van 8 december 2020 heeft de Adviesraad goedkeuring gegeven aan de verkoop van het pand Nieuweweg 226 in Veenendaal. Want het besluit was unaniem: Dit is een aanbod dat we niet kunnen weigeren! Daarom werd op 31 december bij de notaris de officiële verkoop geregeld. 

In de regio wordt nu goed naar de verschillende mogelijkheden gekeken. Er is een plan van eisen voor de nieuwe huisvesting opgesteld. Zodra er meer bekend is, zullen we dat uiteraard aan alle leden berichten. 

Deel dit artikel: