Klaar voor iedere confrontatie met Resistex van Siniat
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
27 september 2022

Nieuwe inbraakwerende wand

Inbraakwerende wanden worden meer en meer gespecificeerd in verschillende pro­jecten. Naast inbraakwerendheid zijn er ook andere eigenschappen die verwacht worden van dergelijke wanden. Denk aan geluidsisolatie, brandwerendheid en vocht­weerstand. 

Begunstigend lid Siniat besloot in te spelen op deze vraag vanuit de markt en ontwikkel­de Resistex, een plaat die voldoet aan de eis om eenvoudig geïnstalleerd te worden. Resistex is zowel geschikt voor multi-residentiële projecten als voor niet-residen­tiële projecten.

Klaar voor iedere confrontatie

De prestatieklasse van een wand met Resistex platen is gebaseerd op het weerstand bieden tegen pogingen om toegang tot een beschermd gebied te verkrijgen met gebruik van fysiek geweld en standaard gereedschap. De Europese verordening EN1627 bepaalt aan welke eisen en classificaties inbraakwerende bouwelementen zoals deuren, ramen, vliesgevels en lichtgewicht constructieonderdelen moeten voldoen. Deze verordening, die de referentie is op vlak van inbraakbeveiliging, definieert 6 weerstandsklassen waaronder RC2, RC3 en RC4. 

Weerstandsklasse 2

Bij RC2 heeft een gelegenheidsinbreker met standaard gereedschap ten minste 3 minuten nodig om in de woning in te breken. De eisen gelden voor constructieonderdelen in een scheidingswand tussen bijvoorbeeld een woning of kantoorgebouw en een ruimte van een aangrenzende gebruiksfunctie of aangrenzende gemeenschappelijke ruimte. Voorbeelden van zo’n aangrenzende gebruiksfunctie die met de woning in verbinding staat, zijn praktijk- of kantoorruimtes en garages. Bij een woning in een woongebouw kan men denken aan de scheiding tussen de woning en de aangrenzende gemeenschappelijke gang.

Weerstandsklasse 3

Bij RC3 heeft een gelegenheidsinbreker met zwaarder gereedschap ten minste 5 minuten nodig om in de woning in te breken.

Weerstandsklasse 4

Bij RC4 heeft een gelegenheidsinbreker met powertools ten minste 10 minuten nodig om in de woning in te breken.

 

Met Resistex maakt Siniat het mogelijk om inbraakwerende wanden te bouwen die voldoen aan weerstandklasse RC2 en RC3 zonder verwerking van een staalplaatlaag, of specifieke accessoires. De wand is eenvoudig te monteren (snap & score). Een RC4 wand kan opgebouwd worden door de combinatie van een Resistex plaat en een staalplaat. 

Meer info op Siniat.nl.

Deel dit artikel: