15.000 m2 hoofdkantoor en distributiecentrum Waalwijk
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
13 oktober 2020

Nieuw hoofdkantoor SIG

Met trots meldt begunstigend lid SIG dat de leverancier van specialistische materialen voor afbouw en technische isolatie vanaf het 2e kwartaal van 2021 gevestigd is aan de Industrieweg in Waalwijk.

Ronald Hoozemans, algemeen directeur: “SIG Benelux staat voor vakkennis, functionele expertise en een eenduidige werkwijze met behoud van het lokale karakter van de vestigingen dichtbij onze klanten. Want dat is belangrijk in een sector waar alles draait om mensenwerk en persoonlijke relaties. In Waalwijk brengen wij onze services zoals logistiek en klantenservice onder op één plek. Hierdoor maken we gebruik van onze schaal en zitten we dichter op onze business. Zo kunnen wij onze klanten, leveranciers en lokale vestigingen nóg beter ondersteunen. Dit is nodig om onze rol als verbinder in de markt te blijven ontwikkelen en de groei te realiseren die we willen bereiken.”

Doordat straks verschillende disciplines op één plek zitten, is SIG nog flexibeler, kunnen besluiten sneller genomen worden en zal de communicatie tussen medewerkers en overige stakeholders makkelijker verlopen. In het nieuwe pand werken medewerkers in een open, lichte en transparante omgeving. Uiteraard met voldoende ruimte voor iedereen (NEN1824).

Met het ontwerp is rekening gehouden met:

  • De ambitie om de verbinder in de bouw te zijn door de specialist voor de specialist te zijn.
  • Flexibiliteit. Het is een moderne werkomgeving en ontmoetingsplaats waar klanten en leveranciers welkom zijn.
  • Ruimte voor ontspanning. Het pand heeft een mooi en groot restaurant waar naast ontspanning ook kennisbijeenkomsten georganiseerd kunnen worden. Werk en plezier gaan tenslotte heel goed samen.
  • Ieders gezondheid. Het pand wordt voorzien van goede ventilatiesystemen die 95% van de lucht continu verversen (dit is vergelijkbaar met hoe de luchtventilatie in vliegtuigen is geregeld) en door het hele pand zal veel groen te zien zijn.

Het gebouw betreft een ontwikkeling van VolkerWessels Logistics Development (VWLD) en is ontworpen door Kern Architecten, het kantoorinterieur is ontworpen door Atelier Robidoux. Systabo is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de realisatie. Jones Lang Lasalle heeft, in samenwerking met Bridgegap, VWLD tijdens het verhuurtraject bijgestaan. Districon heeft SIG Benelux geadviseerd.

Op dit moment is de start gemaakt met het bouwrijp maken van de grond. De oplevering van het magazijngedeelte zal in februari plaatsvinden. De kantoorplekken volgen daarna. De echte verhuizing staat gepland voor mei 2021.

Deze ontwikkeling maakt een positief verschil voor SIG als bedrijf, voor klanten en leveranciers. SIG Benelux is klaar voor de toekomst.

Meer weten? Kijk op de website van SIG Afbouwspecialist of neem contact op met Melinda Tersteeg via +316 (0)6 485 161 46

Deel dit artikel: