Best presenterende van Europa
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
10 oktober 2019

Nederlandse economie draait op volle toeren

De Nederlandse economie is de best presterende van Europa. Dit bleek gisteren uit de prestigieuze ranglijst van het World Economic Forum. Op de internationale ranglijst steeg Nederland van plek zes naar vier. Daarmee is onze economie de beste van Europa en passeren we Zwitserland en Duitsland.

Van 141 landen wereldwijd doen alleen Singapore, de Verenigde Staten en Hong Kong het economisch beter dan Nederland. Niet eerder was Nederland de beste van Europa.

In Nederland heerst een echte ondernemerscultuur. Verder scoren we hoog dankzij zijn uitstekende infrastructuur, hoogwaardige ICT-voorzieningen, stabiele overheidsbeleid, hoogopgeleide beroepsbevolking en uitstekende gezondheidszorg. Maar… door diverse experts wordt ook direct verondersteld dat Nederland op de langere termijn kwetsbaar is, omdat investeringen in innovatie en nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie, robotisering en big data achterblijven. Als investeringen mogelijk worden, moet ook het onderwijs hierop worden aangepast, omdat kinderen al op jonge leeftijd met deze ontwikkelingen in aanraking moeten komen.

Bron: AD

Bron: AD
Deel dit artikel: