Groot deel van issues wordt opgelost
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
16 december 2020

Met Afbouwpakketen is een maatvaste uitvoering gewaarborgd

“In de bouw zijn zaken als personeelstekort, Arbo-regelgeving, verhoogde eisen met betrekking tot kwalitatief en duurzaam bouwen én toenemende logistieke uitdagingen allemaal van grote invloed op de bedrijfsvoering”, vertelt Mark van Houten, commercieel directeur van begunstigend lid Saint-Gobain Gyproc en ISOVER. “Met onze Afbouwpakketten® lossen we een groot deel van deze issues op voor alle betrokken partijen.”

Simon Scheepens, business unit manager van Interior Solutions, legt uit: “Om te beginnen kijken we samen met de aannemer en het afbouwbedrijf naar de gewenste prestaties voor een ruimte en adviseren in de toe te passen systemen. Indien gewenst kunnen we het BIM-tekenwerk uit handen nemen.” 

Faalkosten voorkomen

Doordat alle systemen vooraf in BIM worden ingetekend, is een maatvaste uitvoering van alle systemen gewaarborgd en worden faalkosten voorkomen. Alle platen worden in de fabriek zo efficiënt mogelijk op maat gesneden en verpakt als pakket voor één ruimte. Hiermee gaat de bouwproductiviteit omhoog, wordt snijafval verminderd en is de werkplek op de bouw vrij van stof. De Afbouwpakketten® worden op het gewenste moment geleverd op de bouw. “De productiviteit verhogen is een van de belangrijkste doelen van dit nieuwe concept. De belofte is niet voor niets: wij bouwen voor, u bouwt door”, aldus Scheepens. 

Succes bewezen

Van Houten vertelt: “Het succes van de Afbouwpakketten® heeft zich al een aantal keer bewezen. Een voorbeeld is de bouw van het 288 kamers tellende Hotel Amstelkwartier, een Gyproc Trophy-project van Kwakman Afbouw BV. Per afzonderlijke hotelkamer is één Afbouwpakket® met alle benodigde bouwmaterialen samengesteld. De pakketten zijn op vooraf bepaalde tijdstippen door Van Keulen Hout en Bouwmaterialen op de juiste verdieping en in de exacte hotelkamer geleverd. De monteurs en installateurs konden per hotelkamer deze Afbouwpakketten® stapsgewijs afwerken om zo tot de afgesproken quota per dag te komen.” 

Met Afbouwpakketten® bieden Saint-Gobain Gyproc Nederland en Saint-Gobain Solutions een nieuwe, slimme werkwijze voor de binnenafbouw. 

Meer informatie is te vinden op www.gyproc.nl/afbouwpakketten of www.saint-gobain-solutions.nl/afbouwpakketten 

Deel dit artikel: