Dat vraagt aandacht voor de juiste tape!
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
27 september 2022

Maskeren op pleisterwerk

Het maskeren op (grof) pleisterwerk is vaak een uitdaging, omdat tapes moeilijk hechten op de ondergrond en daardoor vroegtijdig loslaten. Door bewust te kiezen voor een tape die beter hecht op ruwere ondergronden en bestand is tegen zwaardere belasting, worden deze problemen voorkomen. 

Glad pleisterwerk

Voor het maskeren van glad pleisterwerk is een tape nodig met gemiddeld tot hoge kleefkracht. Om een strakke afwerking te realiseren, wordt hier vaak een Washi (Origineel Japans rijstpapier) tape voor ingezet. Washi papier is een zeer fijne vezel wat de tape erg dun maakt zodat er geen lak onder de tape kan doorlopen. Dit zorgt voor een zeer strakke lakrand. De Deltec Masking Tape Extreme van begunstigend lid Arvas is hiervoor zeer geschikt, omdat deze gemaakt is van vezelversterkt Washi papier en beschikt over een hogere kleefkracht waardoor er altijd een perfecte hechting wordt gegarandeerd.  

Buitenbepleistering

Wanneer er buiten wordt gewerkt, is een oplossing nodig die bestand is tegen uiteenlopende weersomstandigheden zoals UV-straling, hoge en lage temperaturen en vocht en wind. Om een optimale hechting te garanderen, zodat er zorgeloos gewerkt kan worden, is een hoge kleefkracht een must. Deltec Betonband M32 is speciaal ontwikkeld voor het afplakken van buitengevels of (grof) pleisterwerk. De tape heeft een zeer goede hechting op ruwere ondergronden en laat geen lijmresten achter. Ook is de Betonband M32 extra sterk zodat deze niet inscheurt tijdens het verwijderen.

Maskeren van grotere oppervlakten

Het maskeren van grotere oppervlakten wordt vaak gezien als tijdrovende klus. Aan de ene kant wordt een folie gebruikt om te maskeren en aan de andere kant wordt tape gebruikt om de folie te bevestigen. Deltec Quick Mask Outdoor is een duct tape met folie in 1 waardoor er tot 2x sneller gemaskeerd kan worden. Speciaal voor het pleisterwerk is gekozen voor een hoogwaardige duct tape met hoge kleefkracht én een statische folie die zich gemakkelijk naar de wanden toetrekt. Nu kan één persoon in een razendsnel tempo muren en pleisterwerk beschermen.

Zelf ervaren? Dat kan!

Wil je direct besparen op kostbare tijd, jouw kwaliteit van het pleisterwerk vergroten én je klanttevredenheid vergroten? Test en overtuig jezelf en vraag direct een gratis sample Deltec Tape via info@deltectape.nl of via 088 – 46 46 300.

Deel dit artikel: