NOA-ondernemers delen hun marketingtips
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
26 oktober 2023

Makkelijke marketingtips

Om succesvol te zijn, is het belangrijk om goed werk te leveren. Daarnaast kan marketing helpen om je bedrijf sneller te laten groeien. Want een goede marketingstrategie helpt afbouwbedrijven om nieuwe klanten te vinden, hun bestaande klanten te behouden en hun bedrijf elk jaar te laten groeien. Hugo en Jelle van NOA-bedrijf De Stukadoorsclub hebben allebei een marketingachtergrond en delen graag hun kennis met collegaleden.  

Hugo heeft drie jaar bij Nike gewerkt en Jelle vier jaar bij Google. Ze zijn beiden gepassioneerd over marketing en ze delen graag hun tips met anderen. “Zo draagt iedereen een steentje bij en bouwen we samen aan een mooie toekomst”, stellen de enthousiaste NOA-leden. Ze zijn ervan overtuigd dat marketing essentieel is voor het succes van elk bedrijf. Tijden veranderen en je moet relevant blijven. 

Marketing

Marketing is als het vertellen van een verhaal over je bedrijf. Je wilt het op een authentieke manier vertellen zodat mensen geïnteresseerd raken en je dienst willen afnemen. Om je makkelijk op weg te helpen hebben Hugo en Jelle een korte checklist voor collegaleden gemaakt, die kan helpen om je marketingactiviteiten op orde te krijgen en te houden.

Tip 1: Zorg voor een goede website

“Een goede website is de basis”, vertelt Jelle. “Elke potentiële klant die online een offerte wil aanvragen zal je website bekijken. Maar wat is dan precies een goede website? 

 • Goede foto’s
  Huur een keer een fotograaf in bij een mooie klus en zorg dat hij goede foto’s maakt van je geleverde werk, maar ook van jezelf. Vergeet niet om bedrijfskleding aan te doen.

  Maak het persoonlijk
  Een klant wil graag zien wie het gezicht is achter een bedrijf. Ze zullen vaak voor de eerste keer een vakman inhuren en zullen weinig kennis van zaken hebben. Daarom zullen ze een keuze maken op basis van vertrouwen & prijs. Op je website kan je veel vertrouwen wekken door persoonlijk te zijn. Concreet betekent dit dat er goede foto’s zichtbaar zijn van je gezicht, dat je vertelt wie je bent en waarom je dit vak bent gaan doen.
 • Maak het makkelijk
  Je hebt een duidelijk doel: je wilt dat potentiële klanten een offerte bij je aanvragen. Zorg dat het eenvoudig is om contact op te nemen. Concreet betekent dit dat je telefoonnummer, e-mailadres of een contactformulier goed en snel te vinden is. Zorg dat deze duidelijk zijn vermeld op elke pagina van de website.” 

Tip 2: Meld je aan bij Google Maps

“Aanmelden bij Google Maps kost helemaal niets!”, vervolgt Jelle zijn uitleg. “Google Maps is de app die je gebruikt als je ergens naartoe moet rijden en de weg wilt weten. Dit wordt ook veel gebruikt om bedrijven te vinden. Je kunt je hiervoor eenvoudig aanmelden via Google Mijn Bedrijf.” Na je registratie is het belangrijk dat je potentiële klanten, die in de regio op zoek zijn naar een afbouwbedrijf, helpt door ook de volgende zaken op orde te brengen: 

 • Beoordelingen: Vraag na elke opdracht of een klant een beoordeling wil achterlaten. Dit is heel belangrijk! Als je veel hoge beoordelingen hebt, geef dat veel vertrouwen naar de klant toe. Dit doen nog maar heel weinig afbouwbedrijven.
 • Profiel: Maak je profiel compleet (website, telefoonnummer, adres en bedrijfsnaam toevoegen) en zorg (wederom) voor goede foto’s.

Tip 3: Gebruik je eigen klanten!

Mond-op-mond reclame blijft in de bouw het allerbelangrijkste. Aanbevelingen van klanten waar je goed werk hebt geleverd en die jou aanbevelen bij een bekende, werken het allerbeste. “Onze tip is daarom om alle klanten die je hebt gehad een berichtje te sturen zodat ze je kunnen aanbevelen bij mensen die ze kennen. In jouw bericht schrijf je dat je het leuk vond om samen te werken, vraag je of je klant nog blij is met het resultaat en stel je de vraag of ze nog vrienden of kennissen hebben die op zoek zijn naar een stukadoor/vloerenbedrijf/natuursteenbedrijf/plafond- en wandmontagebedrijf.

Een voorbeeldbericht voor een Stukadoorsbedrijf:
“Dag (Klantnaam), we hebben een tijdje geleden bij je de wanden & plafonds mooi strak gemaakt. Het was voor ons een mooi project en hopelijk zijn jullie nog steeds blij met het resultaat. We hebben een korte vraag: ondanks dat we het druk hebben zijn we altijd op zoek naar nieuwe projecten. Mochten jullie iemand kennen binnen jullie kring die op zoek is naar een stukadoor voor zijn nieuwbouwwoning of verbouwing dan zouden wij kunnen helpen. Dus ken je iemand, dan kun je mij een berichtje sturen of bellen. Als ik niet opneem, stuur me even een berichtje.” 

“Het kost je niets om een dergelijk bericht naar klanten te sturen, maar kan er wel voor zorgen dat je weer nieuwe aanvragen binnenkrijgt”, meent Jelle. “Als bonus kan je ook nog vragen of een klant een review wil achterlaten bij Google Maps.”

Checklist

 • Zorg voor een goede website
  • Huur fotograaf in 
  • Maak het persoonlijk
  • Makkelijk bereikbaar 
 • Meld je aan voor Google Maps 
  • Zorg dat je genoeg beoordeling verzamelt. 
  • Zorg dat je profiel er goed uitziet. 
 • Gebruik je klantenkring
  • Vraag voor nieuwe opdrachten
  • Vraag om reviews 

Hugo en Jelle van De Stukadoorsclub hopen dat deze tips NOA-leden kunnen helpen. “NOA-collega’s mogen altijd contact met ons opnemen als ze meer willen weten”, vertellen Hugo en Jelle. Ook NOA helpt je natuurlijk graag bij al je marketing vraagstukken.

Deel dit artikel: