Webercol LC 220 als beste getest
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
19 december 2022

Lichtgewicht tegellijm

Wat doe je als je als fabrikant overtuigd bent van de voordelen van een tegellijm, maar dat niet zelf wilt roepen? Dan organiseer je een test met onafhankelijke tegelzetters, die aan de slag gaan met acht veel gebruikte tegellijmen van diverse fabrikanten, in neutrale verpakkingen. 

Begunstigend lid Weber Beamix gooide webercol LC 220 lichtgewicht stofarme tegellijm in de strijd. Met succes: 90% van de tegelzetters koos blind voor deze tegellijm. 

Tien tegelzetters kregen 8 veel gebruikte tegellijmen, om ter plaatse een oordeel te vellen over de verwerking. Eén tegellijm sprong eruit met opmerkingen als ‘Smeert als een zalf’ en ‘Verwerkt als slagroom’. Maar liefst negen van de tien tegelzetters gaven de voorkeur aan webercol LC 220 lichtgewicht stofarme tegellijm van Weber Beamix. “Een opluchting voor ons, maar eigenlijk waren we al overtuigd van de bijzondere eigenschappen van deze tegellijm”, zegt Sasha Hens, productmanager Tegelen bij Weber Beamix.

Gering gewicht

“Deze tegellijm valt vooral op door het geringe gewicht. De uitlevering van 15 kg webercol LC 220 is gelijk aan 22,5 kg normale tegellijm. Deze gewichtsbesparing is bereikt door zand te vervangen door een lichtere toeslagstof met vergelijkbare eigenschappen. Dat scheelt maar liefst 30% aan gewicht”, zegt Sasha. “We hebben met een speciale tegellijmkam, die verbonden is met een smartphone, de kracht gemeten die je nodig hebt om de lijm aan te brengen op een muur. Die blijkt bij gebruik van webercol LC 220 20% minder te zijn dan bij traditionele lijmen. Je hebt dus veel minder kracht nodig om de lijm aan te brengen. Ook het stofarme karakter draagt bij aan een arbovriendelijke verwerking. Daarnaast kun je met deze tegellijm alle tegelsoorten op nagenoeg iedere ondergrond verwerken. Wat wil je nog meer?”, besluit Sasha.

 

Deel dit artikel: