Fonmatec deelt kennis met leerlingen Natuursteenopleiding
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
08 juni 2023

Leerlingen volgen lijmworkshop

Leerlingen van de opleiding tot natuursteenbewerker vertrokken op 10 mei samen met docente Corry Kussendrager naar Fonmatec te Leusden. Eric en Gea Fontein hadden alles voorbereid voor een interessante workshop over lijmen.

Fonmatec is een ervaren en professionele leverancier van machines en gereedschappen voor de bewerking van natuursteen, keramiek, composiet, graniet, marmer, terrazzo en andere steensoorten en is begunstigend lid van NOA. Eigenaar Eric Fontein is fervent voorstander van het delen van kennis. Onder meer ontvangt hij daarom met regelmaat de leerlingen van de natuursteenopleiding uit Nieuwegein. Dit keer voor een lijmworkshop.

Eric en Gea Fontein hadden een goed voorbereide tafel vol met lijmsoorten klaargezet. De leerlingen kregen uitgebreide uitleg over de lijmsoorten, welke lijmen je het beste binnen of buiten kunt gebruiken en welke lijm je voor welk materiaal kiest. Epoxy, kit, acrylhars etc. alles kwam aan bod. De leerlingen kregen tips over het aanmaken van de lijm, het verwerken en het schoonmaken. Zij hebben veel informatie opgeschreven en hebben een erg boeiende en gezellige dag gehad.

Docente Corry Kussendrager neemt haar leerlingen graag mee naar Fonmatec: “Wat ik zo mooi vind aan dit bedrijf is dat het uitdragen van kennis zo hoog staat. Er wordt vooral aangegeven dat wat je ook koopt en bij welke leverancier dan ook je bovenal op de kwaliteit moet letten. Want de kwaliteit van de lijmsoort bepaalt mede het eindplaatje wat het Natuursteenbedrijf aan de klant levert! Ook andere materialen, zoals schuurmiddelen en zaagbladen passeerden de revue. Eric en Gea hadden ook de inwendige mens niet overgeslagen, want we werden liefdevol en goed verzorgd. En bij vertrek kregen we ook nog allemaal een tasje met leuke dingen mee!”

Deel dit artikel: