‘Klaar voor de toekomst en beter bereikbaar’
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
30 september 2019

‘Klaar voor de toekomst en beter bereikbaar’

De officiële opening van het nieuwe kantoor van Mapei werd gevierd met 250 gasten, komend vanuit alle windstreken. Men werd in stijl ontvangen in het gloednieuwe magazijn, dat voor de gelegenheid omgetoverd was tot een feestruimte gehuld in Italiaanse sferen. Naast dat de gasten konden genieten van muziek, optredens en heerlijke gerechten die vanuit foodtrucks werden geserveerd, kon er natuurlijk ook een rondgang gemaakt worden door het nieuwe pand. Een officieel moment met speeches van de Familie Squinzi, eigenaar Mapei Group, en Paul Spee, Managing Director Mapei Nederland, ontbraken niet.

Multifunctioneel complex

Met de intrek in het multifunctionele complex op bedrijventerrein Malkenschoten in Apeldoorn is Mapei Nederland naar eigen zeggen klaar voor de toekomst. Het 7000 m2 terrein biedt ruimte aan een modern magazijn met test- en coatingruimte, kantoren, showroom, trainingscentrum, twee laaddocks, een weegbrug en een 24/7 afhaalpunt. Bovendien heeft het bedrijf met de verhuizing naar Apeldoorn haar bereikbaarheid verbeterd. Door de centrale ligging in het midden van het land, gelegen aan de A1 op slechts 500 meter afstand hemelsbreed van afslag Apeldoorn Zuid, is Mapei goed te bereiken vanuit alle delen van Nederland.

Eigen producten

De leverancier van lijmen, kitten en andere chemische producten voor de bouw heeft in het nieuwe pand zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eigen producten en systemen. De betonvloer in het magazijn is bijvoorbeeld vervaardigd uit het Mapecrete systeem, waardoor het gehele vloeroppervlak van 2700 m2 in slechts twee delen, scheurvrij gelegd kon worden. Ook in de showroom, trainingsruimte, test- en coatingruimte, toiletten en kantoren vindt men vloer- en wandoplossingen van Mapei terug. “Ons nieuwe pand is toch hét visitekaartje van wat Mapei is en kan. Dat kunnen wij op deze wijze mooi laten zien,” aldus Paul Spee. Zo zijn er in de showroom ook veel systeemopbouwmonsters te bewonderen.

Duurzaam bouwen

De verhuizing naar Apeldoorn is voor Mapei meteen ook gelegenheid om ambities te realiseren op het gebied van duurzaam bouwen. Met een internationale R&D, die continu werkt aan de verduurzaming van producten en systemen; de certificering om zelf EPD’s (environmental Product Declerations) te kunnen maken én de verregaande ondersteuning die het bedrijf biedt voor BIM en LEED, zet het bedrijf zich ook op de kaart. “Ons duurzaam gebouwde, zelfvoorzienende pand is daar een mooi voorbeeld van,” vertelt Spee. “Niet alleen zijn grotendeels onze eigen producten en systemen verwerkt in het gebouw, op het dak liggen 288 zonnepanelen die ruim voldoende elektriciteit opwekken voor zowel kantoor als magazijn.”

Bekijk www.mapei.nl voor meer informatie.

Deel dit artikel: