Geboren voor het natuursteenvak!
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
16 december 2021

Jaring Roosma benoemd tot Lid van Verdienste

Tijdens de ledenvergadering van de Natuursteen Tweedaagse werd Jaring Roosma door sectorvoorzitter William Slotboom naar voren gevraagd. De immer bescheiden én uiterst betrokken vakman kreeg namelijk het zilveren eremetaal opgespeld, omdat hij werd benoemd tot Lid van Verdienste van NOA.

Roosma werd toegesproken door NOA-voorzitter John Kerstens: “Jaring, je bent jarenlang het gezicht geweest in de natuursteensector en dat ben je nog steeds. Begin dit jaar verkocht je jouw bedrijf en gaf je aan te willen stoppen met alle bestuursfuncties.” Maar de sector weet niet beter dan dat Jaring altijd bestuurlijke functies heeft vervuld. Dat deed hij niet zozeer voor zichzelf of voor zijn bedrijf, maar juist vóór alle collega’s in de natuursteensector. “Jaring, je wordt geroemd om je betrokkenheid en voor het feit dat je op elk gewenst moment benaderbaar was/bent”, vervolgde Kerstens. “Je staat bekend als kritisch. Een loyale man ook. Die de inhoud snapt, ideeën heeft en die ook probeert te realiseren. En met een meer dan uitgebreide beheersing van het vakmanschap.”

Roosma zegt zelf dat hij in het vak geboren is: “Noem het aangeboren liefde. Als kind vond ik het al prachtig om in de werkplaats grafmonumenten te poetsen. In mijn studietijd kreeg ik ook interesse voor programmeren, maar het familiebedrijf trok aan me. Nog steeds vind ik het heerlijk om achter een mooie CNC-machine te staan.”

Jaring Roosma kijkt vereerd hoe John Kerstens het lidmaatschap van Verdienste opspeldt.
Jaring Roosma kijkt vereerd hoe John Kerstens het lidmaatschap van Verdienste opspeldt.

Bestuurswerk werd voor Jaring echt een hobby. Het begon ooit met sociaal cultureel vrijwilligerswerk in het dorp en later de gemeentepolitiek. En voor de brancheorganisatie ABN en later NOA heeft hij in totaal bijna 35 jaar bestuursfuncties vervult. Iedere bestuurder weet dat dit vaak gepaard gaat met een nevenfunctie hier en commissiewerk daar. Jaring deed het allemaal. Jaar in, jaar uit. Hij maakte zich sterk voor innovaties, automatisering en opleiden. De meeste leden zullen niet beter weten dan dat Jaring bestuurslid was. En ook nog lid van TIO en het BranchePlatform Natuursteen; keer op keer reed Jaring zonder mopperen vele kilometers op en neer vanuit Buitenpost in Noord-Oost Friesland. 

Onder dankzegging voor alle inzet en vele werkzaamheden reikte Kerstens aan Jaring daarom zeer verdiend een speciale oorkonde uit en een zilveren speld. Hiermee werd Jaring Roosma officieel Lid van Verdienste namens de hoofdsector Natuursteen. 

Deel dit artikel: