Ook in CLT-bouw waar geluid de grenzen opzoekt
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
28 september 2021

ISMT maakt het oorverdovend stil

Het bepalen van de juiste akoestische isolatie in gebouwen is een complex proces. Speciaal voor deze vraagstukken levert begunstigend lid ISMT een kosteloos Akoestisch Prestatierapport. Deze unieke service zorgt ervoor dat architecten, akoestisch ingenieurs, aannemers én vloerenbedrijven de juiste keuzes maken ten behoeve van vloerakoestiek. Oók voor de in Nederland relatief nieuwe CLT-bouw.

Oorverdovend stil … Ook in CLT-bouw waarin geluid de grenzen opzoekt

CLT is een lichtgewicht houten prefabsysteem. Sinds dit jaar neemt het aantal CLT-projecten ook in Nederland een vlucht. Een van de aandachtspunten van CLT-bouw is de akoestiek. Omdat de constructie relatief licht is, bestaat de kans op ongewenst contactgeluid.

Veel gebruikers hebben een hogere verwachting dan in het bouwbesluit is aangegeven. Zeker bij houtbouw, omdat de storende factor dan in het laagfrequent zit. Hiervoor heeft ISMT de juiste akoestische oplossingen in huis.

Een voorbeeld hiervan is Isolgomma Highmat, een combinatie van rubberen stroken in een polyestervezel plaat. De panelen zijn eenvoudig en snel te verleggen en realiseren een optimale contactgeluidsreductie. De perfecte oplossing voor zowel CLT-bouw als transformatie/-renovatieprojecten.

Akoestisch prestatierapport

ISMT maakt vooraf een akoestisch prestatierapport en kijkt met de betrokken partijen naar de opbouwmogelijkheden. Hierin komt o.a. het volgende aan bod:

  • Structuur en draagkracht van de constructie
  • Aanwezigheid vloerverwarming
  • Type vloerafwerking
  • Sterkte/hoogte van de vloerstructuur
  • Gewicht en drukbelasting
  • Gewenste geluidsniveau

Meer informatie over onze akoestische oplossingen? Kijk op www.ismt-bv.com of bel 088-0184900 en wij vertellen u er graag meer over.

Deel dit artikel: