Proosten op een goed 2020
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
16 januari 2020

Gezelligheid troef op NOA nieuwjaarsreceptie

Zo’n 200 relaties, (begunstigende) leden en hun partners wisten op zaterdag 11 januari de weg naar de Mauritskazerne in Ede te vinden. Onder het genot van een hapje en een drankje wensten ze elkaar een goed 2020 en luisterden ze naar de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Ger Jaarsma.

Net als voorgaande jaren was er weer een bijzondere locatie uitgezocht om met elkaar het begin van een nieuw jaar te vieren. Jarenlang herbergde het enorme kazernecomplex infanteriesoldaten en dienstplichtigen tot het in 2011 aan de gemeente Ede werd verkocht. Anno 2020 transformeert het terrein met meerdere Rijksmonumenten tot een nieuwe woonwijk, waarbij de Mauritskazerne is omgebouwd tot evenementenlocatie waarbij de nadruk ligt op gezond en lekker eten uit de streek. Ede ligt immers niet voor niets in het hart van de Nederlandse ‘Food-Valley’. Vanaf drie uur ‘s middags druppelden de eerste afbouwers het karakteristieke pand binnen. Ze werden verwelkomd met een glas champagne en verse oesters. Tegen vieren pakte voorzitter Ger Jaarsma de microfoon voor zijn eerste nieuwjaarsspeech als onafhankelijk voorzitter.

Vertrouwen

Jaarsma hing zijn toespraak op rond het begrip vertrouwen. Vertrouwen tussen de leden onderling, in de nieuwe bestuursleden en vertrouwen in de vereniging. “Want uit onderzoek blijkt dat maar liefst 80 procent van uw klanten ‘vertrouwen’ een dealbreaker vindt bij de vraag of ze wel of niet in zee willen met een bedrijf of organisatie. En ondernemers zoals u vertrouwen in zichzelf en hun mensen; door daarin te investeren en aandacht te hebben voor wat er speelt, de wereld om u heen goed in de gaten te houden en daarop te anticiperen, maakt dat u succesvol kunt zijn en blijven. En dat geldt ook voor de NOA.”

Handen geschud en wangen gezoend

Na Jaarsma’s toespraak kwam de receptie goed op gang. De hele middag en begin van de avond werden er handen geschud en wangen gezoend. Obers liepen af en aan met volle dienbladen die in een oogwenk weer leeg raakten. Toen de verschillende koks die in kleine food-stands vers eten stonden te bereiden hun bakplaten aanzetten en de ruimte zich vulde met etensgeuren, ontstonden er even lange, maar niet minder gezellige, rijen voor de eetstandjes. Iedereen liet zich de gerechten goed smaken en er werd door bijna alle aanwezigen meerdere keren opgeschept.

Rock’n roll-deuntjes

Op de achtergrond stalen singer-songwriter William Smulders en zangeres-drumster Lieke Grey en hun band de show met een prettige mix van herkenbare rock ‘n’ roll-deuntjes en gezellige meezingers. Heel af en toe waagde iemand een kort dansje, al werd er vooral heel veel bijgepraat en handen geschud. Tegen zevenen vertrokken de meeste aanwezigen voldaan en vrolijk richting parkeerplaats. Het was een mooi en gezellig begin van het nieuwe jaar.

Deel dit artikel: