Welke impact heeft NIS2 op de keten?
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
01 februari 2024

E-book over NIS2 wetgeving

Met de aankomende NIS2 wet komt er veel op bedrijven en mkb’ers af. Dit is een nieuwe Europese wet over digitale veiligheid. Er zijn veel vragen over de impact die de wet heeft op de samenwerking tussen NIS2 bedrijven en toeleveranciers. Het eBook ‘NIS2 en de impact op de keten’ biedt uitkomst.

Samen Digitaal Veilig, het platform waar NOA voor alle leden partner van is, heeft speciaal voor essentiële bedrijven en hun toeleveranciers een eBook gemaakt. Dit kun je hier gratis downloaden 

Zorgplicht digitale veiligheid

NIS2 staat voor Network- and Information Security en draait om het veilig houden van onze essentiële en belangrijke sectoren tegen cyberbedreigingen. Organisaties en bedrijven in deze sectoren moeten hun eigen online beveiliging op orde hebben. Aanvullend hebben ze de zorgplicht voor de digitale veiligheid van hun leveranciers. Dit betekent dat die leveranciers, vaak mkb-bedrijven, actief moeten werken aan hun digitale veiligheid.

Dé gids voor NIS2

Het NIS2 Keurmerk en het platform van Samen Digitaal Veilig bieden alle benodigde hulpmiddelen en ondersteuning om deze samenwerking te faciliteren. Dit eBook is jouw gids voor NIS2. Ontdek wat het inhoudt en leer hoe je kunt samenwerken met klanten en leveranciers om aan deze wet te voldoen.

Deel dit artikel: