Neem digitale veiligheid serieus
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
23 juli 2025

Drie dingen om in of na de bouwvak te doen

Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. Cyberaanvallen richten zich steeds vaker op mkb-bedrijven, met alle gevolgen van dien. Gelukkig kun je als ondernemer veel doen om je organisatie weerbaarder te maken. We geven drie dingen die je nu meteen zelf kunt doen.

NOA is partner van het platform Samen Digitaal Veilig. Als lid kun je gebruik maken van gratis tools, online trainingen voor jou en je medewerkers en handige webinars over nieuwe Europese regelgeving op het gebied van cybersecurity. Digitale veiligheid komt bij steeds meer bedrijven op de to-do-list te staan, maar in de drukte van alledag schuiven te nemen maatregelen ook weer net zo gemakkelijk door. Daarom raden we NOA-bedrijven aan om in - of direct na de bouwvak vakantie - meteen drie stappen te nemen:

  1. Krijg inzicht in je digitale risico’s
    Je hoeft geen IT-expert te zijn om te zien waar je staat. Met de gratis tool www.nis2cyberscore.nl krijg je in 10 minuten tijd een helder beeld van je kwetsbaarheden en verbeterpunten. Vul ook de CyberVeilig Check 
    in, want hiermee kun je tot € 1250,- subsidie aanvragen als je investeringen doet om je bedrijf beter te beveiligen tegen hackaanvallen. Lees er meer over.

  2. Maak cybersecurity onderdeel van je dagelijkse bedrijfsvoering
    Digitale veiligheid is geen technische bijzaak. Het is een ondernemersverantwoordelijkheid - net als financiën of personeelsbeleid. Bespreek het cybernoodplan 
    met collega’s en volg samen de online trainingen van Samen Digitaal Veilig. Cyberweerbaarheid is ook voor ondernemers zonder personeel belangrijk: denk aan een wachtwoordmanager, goede antivirussoftware en back-ups. De eerder genoemde subsidie is tot oktober ook voor zzp’ers aan te vragen. Wees er snel bij want op = op.

  3. Neem je leveranciers serieus
    De meeste risico’s ontstaan buiten je eigen organisatie. Steeds meer grote klanten vragen om aantoonbare veiligheid in de hele keten. Zorg dat jij én je partners daarop voorbereid zijn.

Wil je hier concreet mee aan de slag?

Of je nu net begint of al stappen hebt gezet: je hoeft het niet alleen te doen. Kijk op samendigitaalveilig.nl voor meer informatie.

Deel dit artikel:

Laatste nieuws