Waterdicht en anti slip-afwerking
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
13 oktober 2020

Drempelloze oplossing

Bij het appartementencomplex Zeegat in Hellevoetsluis waren de galerijvloeren nodig aan een opknapbeurt toe. Voor vele bewoners was de ingang naar de woningen slecht begaanbaar. De verminderde mobiliteit van de bewoners stond dan ook centraal bij het zoeken naar een oplossing.

Op enkele locaties vertoonden de galerijen gaatjes aan het oppervlak en was het loopvlak versleten, waardoor de vloer glad aanvoelde. Ook de drempel tussen de verschillende vloeroppervlakten moest aangepakt worden, omdat het voor enkele bewoners een lastig obstakel bleek. Dit hoogteverschil diende gelijk gemaakt te worden, zodat er een drempelloze toegang zou ontstaan naar de woningen. Om uitglijders te voorkomen was het ook van essentieel belang een nieuwe antislip laag aan te brengen.

Lichtgewicht en drukvast

Bij het overwegen van diverse oplossingen diende er met bepaalde aspecten rekening gehouden te worden. De eis vanuit de opdrachtgever was een lichtgewicht, drukvast en antislip- systeem, evenals een betere toegankelijkheid voor de bewoners. Er is gekozen om het ophoogsysteem van begunstigend lid Triflex toe te passen met een waterdichte en anti slip-afwerking. Dit lichtgewicht ophoogsysteem dicht vloeren en alle details gemakkelijk, waterdicht en naadloos af. De drempelhoogte verdwijnt en het werk blijft ook op de lange termijn goed beschermd. Er zijn ontelbaar veel kleurvariaties mogelijk en door het instrooien van kwartszand is het voldoende antislip en mogelijk om patronen en accenten toe te passen. Door het toepassen van deze oplossing zijn de galerijen voorzien van een compleet nieuwe uitstraling en kunnen de bewoners weer veilig de woning betreden.

Deel dit artikel: