Zes doelstellingen van Knauf
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
26 september 2023

De duurzame doelstellingen van Knauf

Duurzaamheid: Een hip en happening onderwerp, waar je als grote naam in de bouwwereld niet omheen kunt én wilt. Duurzaamheid is voor begunstigend lid Knauf Nederland zelfs zó belangrijk, dat zij hun eigen Director Sustainability op het onderwerp hebben gezet. Om de leefomgeving beter door te geven aan de volgende generaties.

Knauf Nederland omarmt een gezonde leefomgeving en een duurzame bedrijfsvoering, zowel bedrijfseconomisch als sociaal en milieutechnisch. Volgens Knauf heeft duurzaamheid een grote impact op hoe zij als bedrijf door de omgeving worden gezien.

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid zit in het Knauf-bloed en zij streven sinds de oprichting in 1932 continu naar een juiste balans tussen mens, milieu en maatschappij. Om dit invulling te geven is het nodig om een duidelijk kader te kiezen en daarom heeft Knauf Nederland hun doelstelling uitgewerkt aan de hand de Sustainable Development Goals (SDG’s). Het mooie van de doelstellingen is dat ze breed gedragen worden door landen, bedrijven, politiek én personen.

In totaal zijn er 17 doelstellingen en daaruit zijn er zes geselecteerd waarop Knauf concreet een bijdrage kan leveren:

  • Goede gezondheid en welzijn
  • Gendergelijkheid
  • Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Ongelijkheid verminderen
  • Verantwoorde consumptie en productie
  • Partnerschap om doelstellingen te bereiken

In het duurzaamheidsplan heeft Knauf deze zes doelstellingen uitgewerkt, zodat zij in haalbare stappen een concrete bijdrage kunnen leveren. Voorbeelden hiervan zijn actieve sturing op gendergelijkheid, milieu-impactverlaging in de productie, ontwikkeling van circulaire systemen (zoals het Hybride Circulaire Wandsysteem) en actief partnerschap met organisaties die helpen de doelen te bereiken.

Meer lezen over wat Knauf doet? Lees hier het interview van Knauf Manager Duurzaamheid, Bauke Geuzebroek.

Deel dit artikel: