Nieuw platform voor bijscholing
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
14 februari 2023

De Afbouwacademie

Op 14 februari 2023 lanceerden we samen met de vakbonden CNV en FNV De Afbouwacademie. Dit online platform presenteert een actueel aanbod van trainingen en e-learnings. Dit gebeurt gratis of tegen lage kosten, dankzij subsidiebijdragen van het O&O fonds Afbouw.

Het online platform is speciaal voor werknemers en ondernemers in de afbouwsector. Werkgevers kunnen eenvoudig bekijken welke trainingen er allemaal voor werknemers worden aangeboden. En werknemers kunnen natuurlijk zelf ook in het aanbod kijken, zodat ze hun leidinggevende kunnen aangeven welke bijscholing ze graag willen volgen.

Divers aanbod van trainingen en e-learnings

NOA, FNV en CNV hebben dit platform door Savantis laten ontwikkelen, omdat er in de sector een grote vraag is naar goed gekwalificeerd personeel. De trainingen, e-learnings en workshops die De Afbouwacademie aanbiedt, maken het aantrekkelijk om ‘een leven lang te leren’. Je blijft hierdoor goed op de hoogte van ontwikkelingen én de trainingen bevorderen dat vakmensen duurzaam inzetbaar blijven. Voor elke hoofdsector van NOA is er een specifiek trainingsaanbod samengesteld. Er zijn ‘klassikale’ trainingen van o.a. leveranciers, producenten en branche-opleiders. Ook zijn er diverse gratis e-learnings.

Ambassadeurs

Natuurlijk hopen we dat veel ondernemers en werknemers de weg naar De Afbouwacademie zelf weten te vinden en via de website allerlei cursussen selecteren om bij te (laten) scholen. Maar we weten ook dat het er in de waan van de dag bij in kan schieten om een scholingsplan te maken en werknemers te stimuleren om scholing te volgen. Daarom zijn er een aantal ambassadeurs die werkgevers willen bezoeken om hen daarbij te helpen. Dat is tegelijkertijd een mooi moment om te inventariseren op welke gebieden ondernemers extra ondersteuning nodig hebben, of waar het trainingsaanbod kan worden uitgebreid.

Subsidie

Om de drempel tot bijscholing verder te verlagen, kan de werkgever bij het O&O-fonds Afbouw een groot deel van de cursus- en verletkosten declareren. Daarmee wordt het heel aantrekkelijk om werknemers bepaalde cursussen te laten volgen!

Nieuwsbrief

Het aanbod van trainingen via De Afbouwacademie blijft komende tijd natuurlijk groeien. Wie automatisch op de hoogte wil worden gehouden, kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Wie op de website een account aanmaakt voor de online trainingen kan gratis de verschillende e-learnings volgen.

Neem direct een kijkje op het nieuwe platform: www.afbouwacademie.com

Deel dit artikel: