Onderhoud en restauratie monumenten
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
22 juli 2021

BRL 4000 voor monumenten aangepast

Monumenten bestaan uit historische constructies, materialen en afwerkingen die sterk afwijken van nieuwbouw. Onderhoud en restauratie aan monumenten moet onder strikte voorwaarden worden uitgevoerd. Daarbij wordt regelmatig de BRL 4000 van stichting ERM voorgeschreven. Vorige maand is de beoordelingsrichtlijn aangepast. 

Omdat onder de BRL4000 ook de uitvoeringrichtlijn URL 4007 Steenhouwwerk valt, attenderen we u graag op de update van de beoordelingsrichtlijn. De algemene toelichting Indeling is geharmoniseerd met andere door ERM beheerde beoordelingsrichtlijnen. ERM gebruikt nu een model-tekst die de tekst van verschillende beoordelingsrichtlijnen waar mogelijk gelijk trekt. Ook zijn enkele hoofdstukken samengevoegd; de hoofdtekst van de BRL is ‘slanker’ geworden en er zijn in totaal minder hoofdstukken. 

Als u verwijst naar de BRL 4000, in combinatie met hantering van de URL 4007 Steenhouwwerk, dan kan het handig zijn de wijzigingen van de versie 1.7 naar de nieuwe versie 2.0 tot u te nemen? 

Deel dit artikel: