Voor elke klus het juiste afdekmateriaal
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
27 september 2022

Afdekmaterialen

In het assortiment van begunstigend lid Würth vind je voor elke klus het juiste afdekmateriaal. Denk hierbij aan stucloper, het meest gebruikte afdekmateriaal in Nederland, maar ook aan zelfklevende afdekvliezen, non-woven afdekvliezen en het ademvlies. We geven een aantal afdekmaterialen die Würth in zijn pakket heeft, zodat je in een oogopslag ziet voor welke toepassingsgebieden deze geschikt zijn.

De Stucloper

De stucloper is het meest gebruikte afdekmateriaal in Nederland. De stucloper is gemaakt van stevig karton (260gr/m2) en is aan beide zijden voorzien van een LDPE coating (10 gr/m2 per zijde). Deze LPDE laag heeft een beschermende functie tegen vocht of vloeistoffen, waardoor de sterkte van het materiaal altijd gewaarborgd blijft. De stucloper wordt meestal ingezet bij algemene renovatie- en kluswerkzaamheden.

Zelfklevend afdekvlies

Het afdekvlies is een lichtgewicht product, waar de ondergrond snel en efficiënt mee afgedekt kan worden. De onderzijde is zelfklevend, waardoor deze zeer gemakkelijk te leggen. Het zelfklevend afdekvlies wordt vaak gebruikt bij renovatie- en kluswerkzaamheden op locaties waar nog steeds bezoekers komen. Door de zelfklevende laag hoef je niets af te plakken met tape waardoor het netter oogt. Naast het optisch voordeel zijn gemak en tijdsvoordeel andere redenen om te kiezen voor het zelfklevend afdekvlies.

Zelfklevend ademvlies

Het overtollige vocht dat vrijkomt na het leggen van vers gelegde vloeren kan door het speciale ademende membraan via de onderzijde wegkomen. De bovenzijde van het vlies is vloeistofdicht. Het ademvlies is geschikt voor het afdekken en beschermen van vers gelegde vloeren zoals natuursteen, marmer, tegelvloeren en parket.

Naast de bovenstaande afdekmaterialen heeft Würth ook nog non-woven afdekvliezen, klusdoeken en Carpet covers in zijn assortiment. Ben je benieuwd naar het totale assortiment inclusief tapes en toebehoren? Neem dan eens een kijkje op de website van Würth.

Deel dit artikel: