Maak een organisatieschema of organogram
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Organisatiestructuur

Een organogram - ook wel organigram of organisatieschema genoemd - is een schematisch overzicht van de bedrijfsstructuur. Zo kan iedereen binnen het bedrijf in één oogopslag zien wie waarvoor verantwoordelijk is en aan wie er verantwoording moet worden afgelegd.

Een organogram kan erg nuttig zijn voor alle medewerkers. Het biedt een helder overzicht hoe jouw bedrijf in elkaar zit. Het verduidelijkt meteen wie zorg draagt voor een bepaalde afdeling en wie er verantwoordelijk is voor de resultaten en voor de resultaten van werknemers. Duidelijkheid zorgt voor rust binnen een bedrijf en goede en heldere afspraken zorgen ervoor dat het proces beter kan verlopen.

Een organisatieschema verbetert de communicatie binnen een bedrijf. Gebruik ons voorbeeld organisatieschema. Of maak zelf een organogram, zoals als illustratie staat afgebeeld. Helaas is er niet een standaard programma waar je een organogram eenvoudig mee intekent. Je moet een beetje handig zijn in Excel of Word om de vlakken met tekst te vullen en lijnen te plaatsen.