Ter lering en vermaak
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
19 maart 2019

Short movie bios

In de bios, een aparte ruimte naast de beurshal, worden compilaties getoond van bedrijfspresentaties, technische video’s en fun movies. Dit ter lering en vermaak om te zien hoe anderen zich op internet presenteren. Het kan je inspiratie geven om te zien hoe je jouw bedrijf online kunt profileren.

Het idee was lumineus en de naam was zo verzonnen: een short movie bios om op de AfbouwVakdag filmpjes te draaien van afbouwbedrijven en leveranciers. Daarbij leefde de gedachte dat het leuk is om te zien hoe anderen zich presenteren op internet. Als inspiratie om ‘af te kijken’ hoe ondernemers in de afbouw zich profileren. En met bepaalde filmpjes wellicht ook om te zien wat je zeker níet moet doen. Daarna werd het ingewikkelder…

De longlist werd ingekort

Nadat we een longlist hadden gemaakt van 200 filmpjes zijn we aan de gang gegaan om de makers te benaderen en toestemming te vragen de video’s (deels) te vertonen. Ook deden we via de nieuwsbrief en website een oproep om video’s in te sturen, die bezoekers inspireren. We hadden het idee dat velen het leuk zouden vinden een beetje reclame te maken voor zijn eigen bedrijf. En dat we daarom bedolven zouden worden onder een stortvloed van filmpjes, die op de AfbouwVakdag vertoond kunnen worden. Dat viel een beetje tegen. Maar, ook met de toegezonden filmpjes komen we een heel eind.

Doorlopend filmprogramma

De short movie bios begint al in de ochtend en gaat door tot halverwege de middag. Filmpjes worden ‘in blokken’ getoond. Bijvoorbeeld een blok over stukadoorswerk en vervolgens een blok over natuursteen. De bioscoop bevindt zich in een apart zaaltje zonder stoelen. Voordeel is dat daardoor iedereen kan in- en uitlopen wanneer hij wil. Er is een groot lcd-scherm opgesteld, maar verwacht dus geen pluche bioscoopstoelen, bakken popcorn en een ratelende spoel, die de films mega groot projecteert.

De nadruk ligt op ‘short’ en afwisselend

Omdat we van tevoren aangeven wanneer welke blokken getoond worden, kunt u precies kiezen in welke sectoren/onderwerpen u belangstelling heeft. De meeste filmpjes duren niet langer dan twee minuten, dus het wordt een flitsende voorstelling, boordevol afwisseling. We gaan er vanuit dat het een leuk, inspirerend en vernieuwend onderdeel wordt van onze vakdag.

TijdenOmschrijving
10.30 uur & 12.45 uur

In dit filmblok aandacht voor massieve (scheidings)wanden, opleidingen, administratieve verbeteringen, instroom en nog enkele technische zaken die voor veel (afbouw)bedrijven interessant kunnen zijn. We zoomen daarnaast ook in op robots die proberen het stucadoorswerk over te nemen. (Zal nog wel even duren.)

11.00 uur & 13.15 uur

In dit filmblok duiken we de wereld van tegels, natuursteen werkbladen en gedenkstenen. Van enkele bedrijven hebben we filmpjes weten te bemachtigen maar ook bijvoorbeeld van zusterorganisatie Bovatin. In dit blok ook nog een interessant machientje dat we robot durven te noemen.

11.30 uur & 13.45 uur

In dit filmblok filmpjes die de NOA-vloerenbedrijven zullen aanspreken. Het gaat van zeer professionele tot zelf gefabriceerde filmpjes over bedrijven en projecten en er komen nog filmpje van leveranciers en dienstverleners voorbij.

12.00 uur & 14.15 uur

Dit filmblok is vooral bestemd voor Plafond- en Wandmontagebedrijven en hun leveranciers. De al veel verspreide film over de Japanse robot kan natuurlijk niet ontbreken. Dan ook hier filmpjes van uitvoerende bedrijven, gereedschappen en materialen (en dus andere werkwijzen).

12.15 uur & 14.30 uur

Dit filmblok is vooral bestemd voor “natte” stucadoorsbedrijven. (Robots en blokken zijn te zien in blok 1.) Ook hier filmpjes van en over uitvoerende bedrijven, gereedschappen en materialen.

Disclaimer

Deze compilatie van filmpjes is mede tot stand gekomen door een groot aantal bedrijven die filmpjes instuurden. Er bestaat een kans dat enkele filmpjes niet meer actueel zijn. Of een filmpje wel of niet vertoond wordt betekent niet dat NOA een waardeoordeel geeft over de getoonde ontwikkelingen, de kwaliteit van de getoonde bedrijven, producten, projecten of diensten.

Website: AfbouwVakdag 2019
Deel dit artikel: