Digitale sleutel om in te loggen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
30 oktober 2019

Regel uw eHerkenning

Werkgevers, die nog geen eHerkenning met beveiligingsniveau 3 hebben aangevraagd, kunnen dit het beste vandaag nog even regelen. Vanaf 1 november 2019 kunnen organisaties namelijk alleen nog inloggen op het werkgeversportaal van UWV met eHerkenning. Steeds meer overheidsinstanties schakelen over op eHerkenning.

Het UWV doet dit dus al per 1 november a.s.. U hebt dan een digitale sleutel nodig om in te loggen op het werkgeversportaal. Zonder eHerkenning kunnen bijvoorbeeld geen ziek- en herstelmeldingen meer worden gedaan, geen ontslagaanvragen worden ingediend, re-integratieverslagen kunt u niet meer uploaden… En de verzamelspecificatie van eventuele uitkeringen die aan werknemers moeten worden betaald, zijn ook niet meer in te zien.

Als u ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ gebruikt voor de aangifte loonheffingen dan heeft u ook eHerkenning nodig om in te loggen. Werkgevers die nu nog aangifte doen via het programma van de Belastingdienst, moeten verplicht vanaf het eerste tijdvak van 2020 overschakelen naar Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Er zijn diverse leveranciers waar u een eHerkenningsmiddel kunt kopen. Er zijn meerdere ‘beveiligingsniveaus’, dus let er op dat u een middel aanvraagt vanaf niveau 3 (EH3). Lees er hier meer over. Normaal duurt het enkele weken voor u uw eHerkenning ontvangt, maar voor organisaties die tijdig een aanvraag indienen geldt een spoedprocedure. Die garandeert dat uiterlijk de volgende werkdag de sleutel met niveau 3 geleverd wordt.

Deel dit artikel: