Digitale sleutel om in te loggen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
30 oktober 2019

Regel uw eHerkenning

Werkgevers, die nog geen eHerkenning met beveiligingsniveau 3 hebben aangevraagd, kunnen dit het beste vandaag nog even regelen. Sinds 1 november 2019 kunnen organisaties namelijk alleen nog inloggen op het werkgeversportaal van UWV met eHerkenning. Steeds meer overheidsinstanties schakelen over op eHerkenning.

Het UWV doet dit dus al sinds 1 november 2019. U hebt dan een digitale sleutel nodig om in te loggen op het werkgeversportaal. Zonder eHerkenning kunnen bijvoorbeeld geen ziek- en herstelmeldingen meer worden gedaan, geen ontslagaanvragen worden ingediend, re-integratieverslagen kunt u niet meer uploaden… En de verzamelspecificatie van eventuele uitkeringen die aan werknemers moeten worden betaald, zijn ook niet meer in te zien.

Als u ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ gebruikt voor de aangifte loonheffingen dan heeft u ook eHerkenning nodig om in te loggen.

Er zijn diverse leveranciers waar u een eHerkenningsmiddel kunt kopen. Er zijn meerdere ‘beveiligingsniveaus’, dus let er op dat u een middel aanvraagt vanaf niveau 3 (EH3). Lees er hier meer over. Het kan meerdere weken duren voor u uw eHerkenning ontvangt. 

Deel dit artikel: