Kijk wat jij kunt doen aan kostenbesparing
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
26 oktober 2023

Quickscan energiebesparen

Er is een nieuwe quickscan beschikbaar op het platform voor Duurzaam Energie Besparen. Door een aantal vragen te beantwoorden, laat deze direct zien wat jij kan doen op het gebied van energiebesparing. Laat je kosteloos op weg helpen.

Wettelijke verplichtingen

Afhankelijk van je energieverbruik of de grootte van je onderneming kan het zijn dat je de energiebesparingsplicht hebt en moet rapporteren aan de overheid. Er is een informatie- en onderzoeksplicht voor energiebesparing en ook een EED-auditplicht op basis van Europese richtlijnen.

Let op! Wanneer de informatie- en/of onderzoeksplicht geldt voor jouw onderneming, moet je uiterlijk op 
1 december 2023 je rapportage indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Quickscan

Je kunt op het DEB-platform een kosteloze quickscan over energiebesparing invullen. Dan weet je binnen 3 minuten wat je kan en wat je eventueel móet besparen volgens alle regels en wetgeving. Zoek voordat je begint je energienota op, want het is handig om die bij de hand te hebben tijdens het invullen van de scan.

Plannertool

Binnenkort kun je via het platform ook een Plannertool gebruiken, waarin je aangeeft wat je aan energiebesparing hebt gedaan en wat je nog gaat doen. Wanneer je hiermee klaar bent, kun je de rapportage downloaden. Deze rapportage kun je gebruiken als je conform de informatie- en onderzoeksplicht energiebesparing uiterlijk 1 december een rapportage moet insturen, of voor de EED-auditplicht.

Erkende maatregelenlijst

DEB ondersteunt bij het doorlopen van de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML). De 150 energiebesparende maatregelen op de lijst hebben een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Bezoek het DEB-platform

Deel dit artikel: