SLP Afbouwstoffen maakt het pas
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
19 oktober 2022

Projectgebonden advies voor buiten pleisterwerk

Omdat de kostprijs van een ter plaatse, door een technisch adviseur, gemaakt advies enorm gestegen is, heeft begunstigend lid SLP Afbouwstoffen een gratis alternatief bedacht. Op basis van ingezonden foto’s, filmpjes en een uitgebreide telefonische check wordt een PAS-advies gegeven, die als onderlegger kan dienen voor een uit te brengen offerte. 

Dit Projectgebonden Advies SLP (PAS) is bedacht om in de huidige hectische tijd aan de wensen van klanten te kunnen blijven voldoen. “We hebben de voordelen van de snelle, digitale wereld benut, om ons advies op een nieuwe manier heel snel aan de stukadoor te kunnen geven”, vertelt Benno Sanderink, eigenaar van SLP Afbouwstoffen. “Stukadoors, die voor buiten pleisterwerk een technisch advies wensen, kunnen ons foto’s of videootjes appen of mailen en dan nemen we telefonisch contact op om een uitgebreide vragenlijst door te nemen. Daarmee verzamelen we alle info die nodig is om de juiste producten en een correcte systeemopbouw in een voorlopig projectgebonden advies te kunnen beschrijven. Bedrijven kunnen dit PAS gebruiken voor hun offerte aan de klant en er staat ook in beschreven wat het plan van aanpak is, mocht een ondergrond bijvoorbeeld anders zijn dan middels foto’s en waarnemingen te signaleren is.”

Uitgebreid technisch script

“In de bedrijfstak was iedereen gewend dat er eerst een technisch adviseur ter plaatse moest komen kijken, alvorens er een gedegen projectgebonden advies kon worden geschreven. Maar dat kost tijd. Er moet een afspraak worden ingepland, de technisch adviseur heeft reistijd - en vandaag de dag flink hoge reiskosten - en moet naderhand achter zijn pc de zaken nog uitwerken. Dat moest sneller en goedkoper kunnen, zo dachten wij, zonder in te leveren op de kwaliteit van het advies. Vandaag de dag loopt iedereen met een mobieltje rond, die allemaal voorzien zijn van prima camera’s om zowel details als overzichtsbeelden mee vast te leggen. Aan de hand van ingezonden foto’s, video’s en projectinformatie neemt onze binnendienst telefonisch contact op en wordt een uitgebreid script met technische vragen doorgenomen. Dit script is opgesteld door Hans Geerken, die door zijn jarenlange ervaring als voormalig hoofd van de technische dienst van het Bedrijfschap natuurlijk precies weet welke ondergronden problemen kunnen geven, waarop gelet moet worden bij detailleringen etcetera. Er komt heel wat bij kijken om gevels op de juiste manier te voorzien van een gepleisterde eindafwerking. Er moet rekening worden gehouden met de ondergrond, het Nederlandse klimaat moet in ogenschouw worden genomen en er is gedegen materiaal- en detailkennis nodig om een werk straks conform de NPR 3924 te kunnen maken. Daar helpen we stukadoors dus graag bij. Met ons voorlopig advies hebben ze een goede basis voor een duidelijke offerte en een stappenplan om mee te werken als ze de opdracht krijgen.” 

Ook voor kleinere projecten

“We hebben klanten die uitstekend zelf weten hoe en met welke producten ze een hoogwaardig gepleisterde buitengevel kunnen opleveren, maar ook voor klanten die niet helemaal zeker van hun zaak zijn, of willen beginnen met een klein project, maken we graag een PAS-advies. We horen ook van stukadoors dat ze het gewoon prettig vinden om ons advies aan de klant te kunnen geven, waarmee wordt aangetoond dat er niet ‘zomaar wat’ wordt gedaan”, legt Benno uit. “En ik wil ook stukadoors, die nog niet gespecialiseerd zijn in buitenstukadoorswerk, op het hart drukken dat ze niet zelf wat uitproberen, maar bij ons terecht kunnen voor advies en begeleiding. Want het is prachtig werk, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. Bij SLP hebben we daarin bij elkaar opgeteld meer dan 100 jaar ervaring, dus willen we graag een kennispartner zijn voor vakmannen, die hun projecten zonder schades willen maken.”

Korting op materialen

Krijgt de aanvrager van het PAS-advies vervolgens opdracht om het project uit te voeren, dan kan middels een speciale kortingscode het materiaal uit het advies worden ingekocht. “We hebben een heel assortiment aan grondmortels, renovatie-, restauratie- en afwerkmortels, maar ook profielen, voorbehandelings- en speciaal producten; the full package om kwalitatief goed pleisterwerk te maken”, meent Benno Sanderink. “En na opdracht controleert Kars Geerken, John Huurneman of ik het PAS-advies alsnog op locatie. Bij wijziging van de omstandigheden kunnen we daar waar nodig dan het advies nog aanpassen en definitief vaststellen. Overigens wordt het voorlopig PAS, voordat we dit naar de klant mailen, altijd gecontroleerd door Hans Geerken. Ik ben er trots op dat Hans, voor velen een icoon in de afbouwwereld, nog niet aan pensioen wil denken en het hartstikke leuk vindt om zijn meer dan 50 jaar ervaring over te dragen aan wie er van leren wil. Met Hans Geerken als eindcontroleur op het PAS weten we zeker dat er technisch gezien een gedegen advies wordt geleverd.”  

Klantervaring

John Onderwater van JG Stukadoors uit Hillegom: “Het PAS-advies is echt een uitkomst en een win-win-situatie: voorheen kostte het veel tijd. Je moest zelf naar de projectlocatie, de technisch adviseur moest er heen rijden… Nu stuur je wat duidelijke fotootjes in, je wordt snel gebeld en binnen 1 á 2 werkdagen heb je al een prachtig uitgewerkt advies in je mailbox. Je kunt heel snel offreren en daarin leggen we uit dat het om een voorlopig advies gaat. Maar dat is eigenlijk al zo uitgebreid dat het meteen ook een volledige werkbeschrijving is voor de jongens om mee aan de slag te gaan als de opdracht verleend wordt. En is de situatie toch even anders, of het wordt een ingewikkelde klus, dan kunnen we altijd rekenen op SLP, want dan staan ze er als je ze nodig hebt!

Ik vind PAS ook drempelverlagend, want voor een kleinere klus durf ik nu ook gerust mijn aanvraag in te dienen. Je krijgt er een heel duidelijk advies voor terug, waar je je richting de klant prima mee kunt verkopen.”

Meer info op www.slpafbouwstoffen.nl/pas

 

Deel dit artikel: