"Er zijn volop uitdagingen"
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
24 september 2021

NOA kiest John Kerstens als nieuwe kopstuk

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) is John Kerstens op 23 september ’21 benoemd tot voorzitter. Voormalig Kamerlid en vakbondsvoorzitter Kerstens kijkt er naar uit om met zijn medebestuurders snel stappen vooruit te zetten. “Er zijn volop uitdagingen voor de afbouwsector en de NOA-familie is er klaar voor om deze kansen te grijpen!”

De 56-jarige voormalig Kamerlid en vakbondsvoorzitter uit Arnhem kreeg het voorzitterschap overgedragen van vertrekkend voorzitter Ger Jaarsma. De nieuwe voorzitter is zeker geen onbekende in de bedrijfstak, want jarenlang was hij actief als voorzitter van FNV Bouw en onderhandelde hij bijvoorbeeld ooit eens over de CAO-Afbouw namens werknemers. “Ik ken NOA al een hele tijd. Het is een stevige club met een sterke positie in de bouw en afbouw. Een échte ondernemersvereniging, die ook de waarde van medewerkers inziet. Een club vol vakmanschap; Een branchevereniging, die wil investeren in de mensen die het (àf) maken.”

Ger Jaarsma feliciteert zijn opvolger John Kerstens als voorzitter NOA.
Ger Jaarsma feliciteert zijn opvolger John Kerstens als voorzitter NOA.

NOA-familie kan uitdagingen aan!

“Ik ga verder bouwen aan het verenigingsgevoel binnen NOA”, aldus de kersverse voorzitter. “De vereniging kenmerkte zich altijd als een grote NOA-familie; samen kunnen we de uitdagingen ‘van buitenaf’ aan. Want er zijn volop kansen: de sector zit te springen om nieuwe stukadoors, vloerenleggers, natuursteenbewerkers en plafond- en wandmonteurs. Zowel voor instromers, zij- als herintreders ligt een prachtige carrière in het verschiet, om als ambachtsman het verschil te maken. De sector biedt goede scholingsmogelijkheden, maar we zullen er hard aan moeten werken om onze positie in de bouwkolom te verstevigen, onze ambachten beter te profileren en Den Haag nog eens duidelijk te maken dat het mkb de kurk is waar de Nederlandse economie op drijft! De oplossing voor het woningtekort moet toch echt samen met de bouw en afbouw gerealiseerd worden.”

De Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven is met ruim 1.600 leden dé brancheorganisatie voor ondernemers van een Stukadoors- & Afbouwbedrijf, Vloeren & Terrazzobedrijf, Natuursteenbewerkingsbedrijf, Plafond- & Wandmontagebedrijf en allround Afbouwers. “Een stevige club met een sterke positie in de gehele bouwsector en in de afbouw natuurlijk in het bijzonder”, zo stelt Kerstens. “Met medebestuurders en alle leden gaan we ervoor om samen NOA nog beter te positioneren en profileren.”

Deel dit artikel: