Ontwikkelingen in nieuwbouw en renovatie per sector
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
11 juli 2023

Nieuwe trendanalyses

NOA heeft voor alle leden door Buildsight inzichtelijk laten maken welke ontwikkelingen er zijn in de nieuwbouw- en renovatiesector en wat hiervan per sector de gevolgen zijn.

Naast een trendanalyse voor Stukadoren & Afbouw, Natuursteen, Plafond- & Wandmontage en Vloeren- & Terrazzo is er ook een trendanalyse met algemene bouw ontwikkelingen opgesteld. Goed om mee te beginnen, want zo krijg je een actueel beeld van de Nederlandse economie, de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, hoe het er in Nederland voorstaat met de vergunningverlening, etc.

Trends voor stukadoors- en afbouwbedrijven

In de trendanalyse voor stukadoors is de verwachte werkontwikkeling tot en met 2025 weergegeven, op basis van de huidige indicaties. Er is een uitsplitsing voor woning nieuwbouw en woningrenovatie en ook voor nieuwbouw en renovatie in de utiliteitssector.

Werkanalyse voor vloeren- en terrazzobedrijven

Dezelfde onderverdeling is ook gemaakt in de trendanalyse voor de vloeren- en terrazzosector. De positieve en negatieve ontwikkelingen worden per segment praktisch en overzichtelijk opgesomd.  

Segmentatie voor natuursteenbedrijven

Voor de natuursteensector zijn in de trendanalyse naast de bovengenoemde segmenten ook de ontwikkelingen in graven en urnen opgenomen. Voor de natuursteenbewerkingsbedrijven, die gespecialiseerd zijn in grafwerk, is het goed om te weten dat er minder traditionele begrafenissen komen en dat het aantal natuurbegraafplaatsen toeneemt.

Trendanalyse plafond- en wandmontagebedrijven

Bedrijven in de plafond- en wandmontagesector moeten vanaf dit jaar rekening houden met een kleine krimp. De werkverwachtingen, marktontwikkelingen en trends worden voor deze sector overzichtelijk weergegeven.

Branchemonitor Afbouw

Alle rapporten die Buildsight voor NOA heeft samengesteld zijn voor NOA-leden te raadplegen op het besloten ledengedeelte. In de Branchemonitor Afbouw zijn alle Trendanalyses te downloaden en kan ook het online dashboard met bouwomzet, werkvoorraad en andere cijfers worden bekeken.

Ga naar de Branchemonitor Afbouw

 

Deel dit artikel:

Laatste nieuws