Milieubewuste technieken en materialen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
16 januari 2020

Nieuw lesmateriaal keuzedeel Duurzaam Stukadoren

In de sector Afbouw worden steeds meer initiatieven getoond om de sector te verduurzamen, zo ook het stukadoorsvak. Van het toepassen van milieubewuste technieken tot het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Bovendien is er in de opleiding tot stukadoor steeds meer aandacht voor verduurzaming. Savantis heeft daarom nieuw lesmateriaal voor het keuzedeel Duurzaam stukadoren uitgebracht.

Het lesmateriaal voor het keuzedeel Duurzaam stukadoren is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs. Mede door hun vakkennis is er lesmateriaal ontstaan dat aansluit op de beroepspraktijk. Het  lesmateriaal biedt handvatten om ook als stukadoor een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan de circulaire economie, waaraan het cradle to cradle principe ten grondslag ligt. Ook verduurzaming door het toepassen van thermische gevelisolatie en leemstuc worden in dit lesmateriaal behandeld. Het lesmateriaal is ontwikkeld door Savantis voor mbo-studenten van de opleiding Gezel stukadoor, maar is ook interessant voor ervaren stukadoors die meer te weten willen komen over het onderwerp duurzaam stukadoren.

Benieuwd naar het lesmateriaal voor het keuzedeel duurzaam stukadoren? Bekijk in de webshop van Savantis een preview van het boek. Het is te bestellen voor slechts €36,-.

Deel dit artikel: