Jaarlijkse uitreiking KAG Award
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
24 november 2021

KwaliteitsAward Gevelisolatie voor L&L Totaal Afbouw

De KwaliteitsAward Gevelsystemen is vorige maand uitgereikt aan L&L Totaal Afbouw B.V. uit Den Bosch. Het jurycommentaar was méér dan lovend: “Details zijn uitstekend uitgevoerd en de technische en esthetische kwaliteit van de buitengevelisolatie projecten zijn prachtig!” 

De KAG Award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de deelnemersdag van de Stichting Gevelgarantie. Opdrachtgevers, aannemers en architecten kunnen bij de stichting een garantieverzekering afsluiten op een gevelisolatiesysteem, zodat ze financiële en bouwtechnische zekerheid over de kwaliteit krijgen. Dat daar veel vraag naar is, blijkt wel uit de verdrievoudigde omzet. De stichting doet er met de deelnemers ook hun uiterste best voor om een hoge kwaliteit te leveren. De schades zijn in de afgelopen 10 jaar gehalveerd. “Dat komt omdat er gezamenlijk veel geïnvesteerd is in het opleiden van de medewerkers”, meldt Gerard Troost, voorzitter van de stichting Gevelgarantie. “Onze deelnemers hebben het kwaliteitsdenken door hun hele bedrijf verankerd; iedereen hecht er grote waarde aan!”

Genomineerden

Dat bleek ook weer uit de nominatieronde voor de KAG Award. Deze award is in 2009 door de stichting in het leven geroepen om alle deelnemers te stimuleren hun projecten zo foutloos mogelijk uit te voeren. De certificerende instellingen controleren het hele jaar door alle punten uit de verwerkingsvoorschriften en rapporteren eventuele geconstateerde afwijkingen. Hierdoor houdt de stichting goed inzicht in de prestaties van alle deelnemers en worden de drie bedrijven met de minste tekortkomingen genomineerd. Dat waren Stucadoor- en Afbouwbedrijf Willems te Duizel, Stucadoors- en Afbouwbedrijf Pickkers B.V. te Wormer en dus ook winnaar L&L.

Juryrapport

Een onafhankelijke jury bezoekt enkele projecten van de genomineerde bedrijven en loopt dan de criteria door die relevant zijn voor de prijs. L&L, die nog maar ruim twee jaar met eigen medewerkers en vaste partners buitengevelisolatiesystemen uitvoert, kreeg van de jury een lovend rapport: “L&L Totaal Afbouw B.V. is een goed georganiseerd bedrijf en levert haar werken technisch en esthetisch goed af. De in 2020 gerealiseerde projecten zijn vrijwel allemaal zonder opmerkingen door de onafhankelijke inspectiebureaus opgeleverd. We zijn zeer te spreken over de uitgevoerde details. Technisch en esthetisch is het werk ook prachtig.”

Trots op het team

Jelco Hendriks, bedrijfsleider bij L&L Totaal Afbouw nam op 7 oktober stralend de trofee in ontvangst: “De award is een mooie erkenning voor ons hele team. Want deze prijs laat zien dat onze voortdurende focus op kwaliteit en klantbeleving écht belangrijk is.  Wij proberen er altijd voor te zorgen dat projecten conform de geldende verwerkingsvoorschriften worden uitgevoerd. Daarmee bedoel ik dat de systeemopbouw, maar ook de bouwkundige en bouwplaats voorzieningen in orde moeten zijn. Omwille van het product buitengevelisolatie vind ik dat een ieder in de markt verantwoordelijkheid moet dragen. Helaas zie ik op social media nog wel eens foto’s verschijnen waaraan je kunt zien dat er een vergroot risico in zit dat het niet goed zal gaan. Zonde, want in de sector zullen we het met z’n allen goed moeten doen. Als er aan de andere kant van Nederland een steenstrip naar beneden valt, dan heeft iedereen daar door de negatieve publiciteit last van. Door met elkaar nog een paar mooie stappen te maken, kunnen we als sector écht goed en veel werk leveren. Dat is komende tijd hard nodig.”

Jelco Hendriks van L&L ontvangt van Gerard Troost, voorzitter Stichting Gevelgarantie, te midden van zijn medegenomineerden Björn Pickkers en Erik Willems, de KwaliteitsAward Gevelisolatie.
Jelco Hendriks van L&L ontvangt van Gerard Troost, voorzitter Stichting Gevelgarantie, te midden van zijn medegenomineerden Björn Pickkers en Erik Willems, de KwaliteitsAward Gevelisolatie.

“Onze vakmensen vinden de buitengevelisolatieprojecten ook leuk werk om te maken. We hebben speciale teams samengesteld, die er goed in zijn. De afwerking met minerale steenstrips bijvoorbeeld is een vak apart. Dus kunnen we het heel mooi stukadoren, maar ook beplakken, want Nederland is en blijft altijd nog een beetje een baksteenland. Ik ben echt trots op het hele team dat we deze award mochten winnen. Zeker omdat de Award niet verbonden is aan een specifiek project, maar wordt uitgereikt op basis van de geleverde kwaliteit in een heel jaar.”

Over Gevelgarantie

Bij Stichting Gevelgarantie kunnen stukadoors- en afbouwbedrijven zich aansluiten, die in het bezit zijn van een KOMO-Procescertificaat gevelisolatie. In het werk mogen alleen systemen met een KOMO-Attest worden toegepast. De stichting heeft inmiddels zo’n 85 deelnemers. Ook systeemhouders, met minstens één gevelisolatiesysteem in het leveringspakket dat beschikt over een KOMO-Attest, kunnen zich aansluiten. 

Info op: www.stichtinggevelgarantie.nl 

Deel dit artikel: