Een ultrawitte, duurzame finisher
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
25 maart 2024

Knauf ECOfin 2.0

Maak kennis met Knauf ECOfin 2.0. Door zijn nieuwe duurzame formule en unieke samenstelling levert deze gipspleister van begunstigend lid Knauf een subliem eindresultaat en is het inzetbaar op de meest voorkomende ondergronden.

Knauf ECOfin 2.0 staat voor een uitzonderlijke gladde afwerking met een ultrawitte uitstraling. Het product kent een lichte en eenvoudige verwerking met een optimaal rendement. Het heeft een langdurige verwerkingstijd en verhardt gelijkmatig.

Toepassingsgebieden

ECOfin 2.0 kan zowel handmatig als machinaal worden verwerkt en is geschikt voor alle ruwe en absorberende minerale ondergronden in nieuwbouw en renovatie, met uitzondering van zeer vochtige ruimtes.

Lokaal en duurzaam product

Knauf heeft de ambitie om steeds duurzamere producten te ontwikkelen. ECOfin 2.0 is in lijn met de voorschriften van het ECOgypsum Inside-concept van de fabrikant. Bovendien draagt deze gipspleister met trots het IBR-label. Deze certificering getuigt van zijn onschadelijke karakter voor mens en milieu op gebied van binnenluchtkwaliteit in gebouwen.

De productsite van Knauf in Engis (bij Luik) ligt op enkele honderden meters van de leverancier van het basismateriaal aan de overkant van de Maas. Hierbij wordt geen vrachtvervoer gebruikt. De grondstoffen worden per mechanische loopband over het water aangevoerd. De productie zelf gebeurt in energie-efficiënte ovens op een relatief lage temperatuur, zonder enig gebruik van water.

De voordelen van Knauf ECOfin 2.0

› Superglad en ultrawit
› Romig
› Optimale opbrengst
› Lokaal en duurzaam product
› Hand- en spuitgips
› Lichte en eenvoudige verwerking
› IBR gecertificeerd en ATG goedgekeurd

Meer informatie

Bezoek de website van Knauf

 

Deel dit artikel: