Dierbare ontmoetingen tijdens de NOA OZP familiedag
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
15 september 2022

Geslaagde OZP Familiedag

Het weer was wat frisjes en er viel af en toe een bui, maar dat kon de NOA-OZP leden niet weerhouden om zaterdag 10 september samen met hun gezin het Ouwehands Dierenpark in Rhenen te bezoeken voor de OZP Familiedag. Bij de entree werden alle gezinnen persoonlijk begroet door de bestuursleden van de sectie NOA OZP Afbouw. 

Om tien uur werd de familiedag letterlijk en figuurlijk spetterend geopend met een exclusieve zeeleeuwenshow in de Blue Lagoon. Na de show volgde een hartelijk woord van welkom door NOA voorzitter John Kerstens. De familiedag stond in het teken van samenzijn op een open en ongedwongen manier. Met die strekking - en een regenjas of een NOA-paraplu binnen handbereik - startte de ochtendwandeling door het dierenpark. Tussen de middag werden de leden verwelkomd in het Jungle restaurant voor een heerlijke lunch. In de tropische wildernis kon iedereen even bijkomen en energie opdoen voor het middagprogramma. 

De Experience Game

Alle deelnemers gingen in de middag met elkaar aan de slag. Een verrassende game liet alle afbouwondernemers en hun gezinsleden overleggen, samen spelen, antwoorden bedenken en samenwerken. Daardoor ontstond er vanzelf op een natuurlijke manier contact tussen de leden, die vanuit alle hoeken van het land naar het dierenpark waren gekomen. Mooi om te zien hoe snel onbekenden dan met elkaar verbinden en we de samenhang binnen de vereniging kunnen laten groeien.  

Bundelen van krachten

Terwijl de gezinnen nog even van het dierenpark genoten, kwamen de ondernemers opnieuw bij elkaar in het Jungle Restaurant voor het plenaire gedeelte. Nadat Cristel van de Ven, de voorzitter van VZN (Vereniging Zelfstandigen Nederland) zich had voorgesteld, kwam een sterk interactieve verdiepingssessies op gang waarbij een aantal thema’s écht uitgediept werden. Onze leden hadden het hart op de tong over o.a. de zelfstandigenaftrek en AOV. Uiteindelijk bleek de sessie zelfs tekort, want terwijl er nog volop gediscussieerd werd, stonden de eerste familieleden alweer bij de ingang van het restaurant voor de aangekondigde borrel. Tja…. als één schaap over de dam is volgen er snel meer, dus de voorzitter beëindigde de bijeenkomst met een dankwoord aan Cristel van der Ven. 

Dagwinnaar Noa 

Aan het einde van wat toch nog een droge en mooie nazomermiddag bleek te zijn, vond een borrel plaats. Natuurlijk met bitterballen, maar ook frietjes en mega burgers. En ook mét de prijsuitreiking van de Experience Game. Noa kwam als winnaar uit de bus en mocht een mooi gezelschapsspel in ontvangst nemen. Voor Noa was de dag héél speciaal, want ze had ook al de hele dag overal haar eigen naam kunnen lezen.

Het bestuur kijkt met een grote glimlach terug op de familiedag en is apentrots dat ze collega’s en hun gezinnen een leuke, ontspannen en aangename dag konden bezorgen. Frans Vos, voorzitter van de sectie NOA OZP Afbouw sprak namens zijn medebestuurders Marco Maarschalkerweerd, Ricardo Hoogenboom en Fekke Haringsma een dankwoord uit. 

Deel dit artikel: