Omnicol biedt gietdekvloer met afschotmal
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
25 maart 2024

Ergonomischer renoveren

Renoveren is een proces dat efficiënt en duurzaam moet verlopen, zonder onnodige kosten en tijdverlies. Begunstigend lid Omnicol biedt hiervoor een gietdekvloer op afschot met behulp van een afschotmal. Dit innovatieve systeem brengt minder sloopwerk met zich mee en maakt het mogelijk om in één enkele arbeidsgang een perfect vlakke vloer te creëren met de juiste afschothoek voor de afwatering in douches en badkamers.

Minder sloopwerkzaamheden biedt voordelen voor de bewoners; er is minder overlast. Ander voordeel is de lagere milieu impact. Daarnaast draagt dit systeem ook bij aan het ergonomisch werken van de vakman. De vermindering van sloopwerkzaamheden én de makkelijke verwerking van de SPM R t.o.v. een traditioneel gesmeerde cementdekvloer maakt het werk lichter.

Nog meer voordelen

Met dit systeem kunnen dunnere lagen worden toegepast, wat weer resulteert in een lager verbruik. Bovendien kan een gegarandeerd waterdichte vloer worden gegarandeerd bij gebruik van het volledige lijmsysteem van Omnicol.

Herbruikbare afschotmal

De SPM R omnimix is speciaal ontwikkeld voor deze toepassing en wordt altijd geleverd in combinatie met de herbruikbare afschotmal. Dit systeem sluit naadloos aan op de andere producten in het assortiment van Omnicol, waardoor verschillende oplossingsgerichte systemen kunnen worden gecombineerd met hetzelfde hoogwaardige eindresultaat. “Hierdoor kun afbouwprofessionals altijd voldoen aan de specifieke wensen van opdrachtgevers, of het nu gaat om een snelle oplevering, stofvrije werkzaamheden, traditionele technieken, of de naleving van de Wkb (Wet kwaliteitsborging) met dossierverplichtingen”, aldus Omnicol.

Win-win

Door de focus te leggen op minder sloopwerk, wordt niet alleen de levensduur van materialen verlengd, maar wordt ook de hoeveelheid bouwafval verminderd, wat resulteert in een lagere impact op het milieu. Hierdoor wordt renovatie niet alleen doeltreffender en sneller, maar ook milieuvriendelijker, wat in combinatie met het lagere verbruik een win-win situatie voor zowel bewoners als vakmensen oplevert.

Nieuwsgierig geworden naar dit systeem? De accountmanagers
van begunstigend lid Omnicol informeren je graag.

Deel dit artikel: