Ledenvoordeelpartner Renault garandeert tijdige levering voor orders t/m 17 juli
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
20 juni 2024

BPM-vrijstelling benutten?

Omdat per 1 januari a.s. de BPM-vrijstelling op brandstof bedrijfswagens vervalt, is er een run op deze bussen ontstaan. Diverse merken kunnen dit jaar al geen bestelbus met BPM-vrijstelling meer leveren. NOA-Ledenvoordeelpartner Renault lukt dit nog wel, maar let op: alléén voor orders die tot en met 17 juli 2024 bij de officiële Renault dealer worden gesloten.

Ook het aantal bestelde Renault bedrijfswagens is dit jaar explosief gestegen. Renault heeft ons laten weten dat veel NOA-leden al een nieuwe bedrijfswagen hebben besteld. De druk in de logistieke keten, van dealernetwerk tot ombouwers, is hoog.

BPM-vrijstelling

De toegenomen vraag houdt onder meer verband met de wettelijke aanpassing op BPM per 1 januari 2025. Omdat de BPM-vrijstelling op nieuwe brandstof bedrijfswagens dan vervalt, kost een nieuwe bus volgend jaar vele duizenden euro’s meer. De BPM-vrijstelling blijft dan wel bestaan op ZE-voertuigen.

Let op: order sluiten vóór 17 juli

Renault Nederland garandeert de tijdige levering van jouw bedrijfswagen(s) vóór 01-01-2025 voor orderopdrachten tot en met woensdag 17 juli 2024. We raden je dan ook aan om snel contact op te nemen met jouw Renault dealer om samen een planning te maken als je dit jaar nog een bedrijfswagen wilt aanschaffen die op brandstof rijdt.

Uitzonderingen:

  • De leveringsgarantie geldt niet op de Trafic met dubbele cabine-uitvoeringen.
  • De leveringsgarantie geldt niet op de Trafic met optie linker zijschuifdeur.

Voor vragen en verdere informatie staat jouw Renaultdealer voor je klaar om passende oplossingen te bieden.

Interview NOA Magazine

Lees er binnenkort ook meer over in de nieuwste uitgave van NOA Magazine. Daarin geeft Fred van den Brink, key accountmanager fleetsales bij Renault Nederland, uitleg en tips over de omschakeling naar een elektrisch wagenpark. Ook wordt daarin nogmaals de besteldatum van 17 juli genoemd voor ondernemers die dit jaar nog een brandstof bedrijfswagen met BPM-vrijstelling willen aanschaffen.

Deel dit artikel: