Op houten verdiepingsvloer zeer snel gelegd
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
28 juni 2019

Akoestische vloerisolatie

Een oud grachtenpand uit 1615 met houten verdiepingsvloer renoveren en voorzien van een optimaal akoestisch comfort? Imbema pakte deze uitdaging met beide handen aan en realiseerde samen met de architect, aannemer en vloerenlegger een vloeropbouw zonder contactgeluid.

Het grachtenpand staat in Amsterdam, bekend om zijn oude huizen met houten verdiepingsvloeren. De nieuwe eigenaar wilde het gebouw laten renoveren naar luxe appartementen en dat vroeg om een reductie van de contactgeluiden, die over de oorspronkelijke vloeren duidelijk hoorbaar waren. De projectontwikkelaar benaderde begunstigend lid Imbema, die een akoestisch prestatierapport specifiek voor dit project voorlegde. Isolgomma Upgrei werd ingezet, omdat deze bij uitstek geschikt is voor projecten die vragen om een hoge geluidsisolatie en past bij lichtgewicht constructievloeren met een minimale opbouwhoogte.

Eenvoudig verwerken

Vanzelfsprekend werden ook de aannemer en vloerenlegger bij het project betrokken. Ze zorgden ervoor dat wat in theorie bedacht was, in de praktijk uitgevoerd werd. De ervaring was uitermate positief; het materiaal werd flexibel aangeleverd, de verwerkingsadviezen waren duidelijk en door de verpakking in rollen konden snel vele vierkante meters verlegd worden. De uiterst bestendige en tegelijkertijd flexibele isolatiemat Upgrei past zich makkelijk aan de oppervlakken aan. De zelfklevende verbindingsranden zorgen voor een eenvoudige, snelle en nauwkeurige installatie op hetzelfde moment. In dit project is gewerkt met een anhydriet dekvloer, waarbij het niet nodig is een extra folielaag aan te brengen op de isolatie.

Akoestische prestatie

Op dit project is een onafhankelijke praktijkmeting uitgevoerd, die aantoonde dat de akoestische prestatie 10 dB beter is dan de huidige bouwbesluiteisen voor nieuwbouw! Een enorme verbetering, wat past bij de toepassing van luxe appartementen.

Contactgeluidsisolatie en vibratie controle

Imbema helpt partijen in de bouw graag met contactgeluidsisolatie. Zij zijn een ervaren specialist in vloerakoestiek; het reduceren van trillingen waardoor een optimale akoestisch comfort wordt behaald. De oplossingen die Imbema biedt zijn toepasbaar in gebouwen (veelal binnenstedelijke hoogbouwprojecten) en industrie (machinebouw en zware belastingen). Voorafgaand aan een project kan Imbema de gewenste akoestische prestatie berekenen, adviseren in materiaalgebruik en partijen begeleiden in iedere fase van het bouwtraject.

Meer informatie vindt u op de website van Imbema.

Deel dit artikel: