20 maart 2024
Buitengevelisolatie - voorbereiding en detaillering

Buitengevelisolatie - voorbereiding en detaillering

Een fijne bijscholingsdag voor stukadoors die buitengevelisolatiesystemen aanbrengen. Aan de hand van heel veel praktijksituaties en een vraag-en-antwoord-spel worden belangrijke detailleringen besproken, zodat schades kunnen worden voorkomen.

Door de verduurzamingsopgave zullen er de komende jaren nog heel veel woningen en gebouwen van buitengevelisolatie moeten worden voorzien. Het is de beste methode om duurzaam te isoleren. Om een buitengevelisolatiesysteem correct aan te kunnen brengen, is

niet alleen kennis nodig van opbouw en materialen in het systeem, maar ook van (een beetje bouwfysica en) detailleringen die nodig zijn om buitengevelisolatie duurzaam aan te brengen. Is buitengevelisolatie technisch uitvoerbaar in het bouwplan waarvoor jij de applicatie gaat starten?

Deze cursus komen veelvoorkomende detailleringen aan bod en wordt ook besproken hoe schades kunnen worden voorkomen. Want hoe onderbouw je dat de architect in zijn prachtige ontwerp een paar belangrijke aspecten heeft onderschat?

Deze cursus leer je:

  • over kozijnaansluitingen;
  • waterkeringen;
  • afwerkingen onder het maaiveld;
  • het belang van voldoende overstek;
  • aansluitingen met andere bouwdelen.

Jouw resultaat:

Na deze cursus heb je helemaal scherp welke tekortkomingen in detailleringen je (in bestekken) regelmatig kunt tegenkomen en hoe je voorkomt dat dit tot schade aan een buitengevelisolatie leiden.

Docenten:

Harold Brocken en Marc Dekkers, Afbouw Gevelsupport

Handige informatie

Locatie: NOA, De Smalle Zijde 20A, 3903 LP  Veenendaal
Aantal: Minimum aantal deelnemers: 8, (maximaal 20)
Duur: Van 13.00 tot 16.30 uur
Wanneer: 20 maart 2024
Cursusprijs: € 70,00 excl. btw

Bekijk alle cursussen (en voorwaarden) die NOA in het Winterprogramma heeft opgenomen.

Inschrijven

Om er zeker van te zijn dat je geen robot bent, is het mogelijk dat het systeem je vraagt een eenvoudige optelsom te maken. Je moet dit antwoord dan verplicht geven om het formulier te kunnen verzenden.

  •  *
  • naam@bedrijf.nl