Subsidie Energiebesparing voor Vereniging van Eigenaren
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
15 april 2021

SEEH voor VvE

Per 1 april 2021 kan ook een VvE (Vereniging van Eigenaren) weer een SEEH-aanvraag indienen. Door het ministerie BZK is een totaalbudget van € 32,2 miljoen beschikbaar gesteld tot en met december 2022. 

Dit totale budget is bestemd voor energieadvies, procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). En natuurlijk ook voor een tegemoetkoming in de kosten van de daadwerkelijke energiebesparende maatregelen aan het gebouw van de VvE.

SEEH of ISDE?

Voor woningeigenaren geldt er tegenwoordig de ISDE, Investeringssubsidie duurzame energie, als vervanging van de SEEH. Maar voor verenigingen van eigenaren is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) er sinds 1 april wél weer. 

Voor wie is SEEH-subsidie?

Deze SEEH subsidie is bestemd voor (gemengde) VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties. Commercieel vastgoed binnen de VvE (zoals winkels of kantoren) is uitgesloten van subsidie. Omdat de regelingen telkens veranderen en er strikte voorwaarden gelden om in aanmerking te komen voor een energiebesparing subsidie doet u er verstandig aan om uw klanten er op te wijzen bij RVO goed te checken hoe en wat.

Een VvE kan subsidie aanvragen voor:

  • energieadvies door een gecertificeerde energieprestatieadviseur, eventueel in combinatie met procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP);
  • energiebesparende maatregelen, waaronder isolatiemaatregelen (zoals vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie) of aanvullende energiebesparende maatregelen of voor een samenhangend 'zeer energiezuinig pakket'.

De subsidievarianten van SEEH voor VvE’s staan beschreven op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ga naar RVO. 

Deel dit artikel: